Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobjednik Pule

Igor Bezinović: Nemam taj luksuz da se posvetim samo jednom filmu

Foto: Duško Marušić/Pixsell
1/2
28.07.2017.
u 12:32

Igoru Bezinoviću nije zasmetala loša ocjena publike u Areni, kaže, film nije rađen s namjerom da se svidi široj publici

Igor Bezinović s “Kratkim izletom” osvojio je Veliku zlatnu arenu u Puli, a večeras film prikazuje u Motovunu. Što očekuje od prikazivanja na festivalu koji je prisutan u filmu?

– Prva četvrtina filma snimljena je na festivalu u Motovunu 2015. Tijekom snimanja dio filmske ekipe spavao je po madracima s volonterima festivala, a dio u kampu. U mnogim scenama filma sudjeluju slučajni posjetitelji, tako da se u publici nadam vidjeti mnogo lica s platna – kaže Bezinović.

Otkud oduševljenje Istrom?

– Kako sam iz Rijeke, kao 13-godišnjak odlazio sam na utakmice NK Orijent na kojima su redovito puštali album Melodije Istre i Kvarnera 1995., tada sam zavolio čakavsku muziku. Nekoliko godina kasnije pratio sam emisiju Jutarnji kist na pazinskoj Nezavisnoj istarskoj televiziji i zavolio skečeve o šparogama u autorstvu Vilija Macuke. Na faksu sam počeo posjećivati festival u Motovunu i od tada sam svakog ljeta u Istri – kaže Bezinović, kojem je najteže bilo snimanje filma “Blokada” o studentskim prosvjedima 2009.

– Mislili smo da će prosvjed trajati sedam dana, a trajao je 34 dana. Snimali smo nekad i s četiri kamere i dvije godine montirali više od 200 sati materijala – kaže redatelj čiji je trijumf u Puli razgalio Prvu umjetničku gimnaziju u Zagrebu.
– Glavni glumac i koscenarist Ante Zlatko Stolica profesor je hrvatskog u toj školi, a i ja sam dvije godine tamo bio profesor filozofije i sociologije. Veselimo se što ćemo prikazati film učenicima – kaže Bezinović, koji priprema kratki dokumentarac o seksualnim radnicima Emmi i Eddiju koji snimaju svoj seks pred web-camom. – Unatrag nekoliko godina uvijek paralelno radim na 3-4 projekta, nemam taj luksuz da se posvetim samo jednom filmu – kaže Bezinović. Smeta li mu loša ocjena publike u pulskoj Areni?

– Nije mi jako zasmetala jer film nije ni rađen s idejom da se svidi širokoj publici. U monografiji o Nikoli Tanhoferu objavljeni su komentari gledatelja nakon projekcije filma H-8... 1958. Dio publike govorio je da je film “monoton”, “radnja rastegnuta”, da film “gubi na dinamici”. Sada se tješim da, ako je Tanhofer primao takve kritike, preživjet ću ih i ja.

Komentara 1

AM
AMD------------------------
09:26 02.08.2017.

nista novo na pulskom festivalu,ehoprostor istomisljenika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije