Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Komedija

Mala kavana premijerno izvedena u Kazalištu Komedija

mala kavana
Foto: Kazalište Komedija
1/4
29.11.2014.
u 00:30

Podjela uloga i prilagodba našem podneblju odlično je osmišljena što je prepoznala i publika koja je glumce po završetku predstave pozdravila ovacijama i pozivanjem na bis nekoliko puta

Jedno od napoznatijih Goldonijevevih djela, komedija Mala kavana (u originalu La bottega del caffe, u domaćem prijevodu Kavana) premijerno je izvedena u kazalištu Komedija. Zabavna komedija kojom je Goldoni oslikao prirodu ljudi redatelj i glumac Damir Lončar prilagodio je našem podneblju pa je glavni lik umjesto venecijanskog, zagrebački trg i kavana gdje se zbiva radnja prema prijevodu Jerke Belan, uz korištenje adaptacija teksta Davora Žagara, Denisa Brižića i Frana Čale.

Lončar igra ulogu Mile Šeste, vlasnika Male kavane smještene na zagrebačkom trgu u središtu grada. U njoj i oko nje dogazbivaju se razne komične i životne situacije koje dodatno začinjava zagrebački gospon Genček (Željko Duvnjak), kao glavna trač baba, kocki i ženama sklon Stanko (Davor Svedružić), njegov suparnik u kartama Karlo, tobožnji dubrovački konte (Filip Juričić), te vlasnik kartašnice Alojz (Vid Balog). Tu su i Karlova žena, Bosanka Jasmina (Vanja Ćirić), plesačica Lili (Nina Kaić Madić), Stankova žena Mirna (Jasna Palić Picukarić) i Miletov konobar Tonček (Ivan Magud). 

Podjela uloga i njihova prilagodba našem podneblju odlično je osmišljena što je prepoznala i publika koja je glumce po završetku predstave pozdravila ovacijama i pozivanjem na bis.

Scenografiju potpisuje Ivo Knezović, koji je i oblikovatelj svjetla, a atmosferi dodatno pridonose kostimi Danice Dedijer i glazba autora Dinka Appelta. Asistent redatelja je Lovro Krsnik.

>> Goldonijeva Mala kavana premijerno u Komediji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije