Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Midsummer Scene

Dubrovački Romeo i Julija iz mafijaških su obitelji

Glumački postav Romea i Julije
Foto: Arhiva VL
17.04.2019.
u 13:55

Shakespeare se u izvorniku u lipnju vraća u Dubrovnik u šestom izdanju Midsummer Scene festivala koji je ovaj put nazvan “Sezona ljubavi i mržnje”. Ta će se najglasovitija ljubavna priča prvi put na Lovrijencu čuti na engleskom jeziku. Redatelj Sean Aita stavlja Veronu u mafijaški kontekst početka šezdesetih godina prošlog stoljeća kada su buntovni tinejdžeri još uvijek bili novina u tradicionalnoj Italiji.

Aita, koji prvi put režira u Hrvatskoj, nagrađivani je britanski redatelj i član Trinity Collegea u Londonu, a već 30-ak godina piše i režira za Bečko englesko kazalište.

Devetočlani ansambl Midsummera predvode Georgia Christodoulou kao Julija i Clement Charles kao Romeo – mladi glumački dvojac nedavno je diplomirao na Kraljevskom konzervatoriju u Birminghamu kao najbolji u klasi pa će im Dubrovnik obilježiti početak karijere. Ostale uloge igraju Jenni Lea-Jones, Nicholas Limm, Alexander Varey, Richard Emerson, Amanda Osborne, Mark Elstob i Hrvat Filip Krenus. Izvedbe rane Shakespeareove tragedije saživjet će se s prostorom tvrđave Lovrijenac uz pomoć kostimografkinje i scenografkinje Maire Vazeou koja svojim radovima predstavlja Grčku na Praškom kvadrinalu scenografije i kazališne arhitekture.

Midsummer Scene počinje 21. lipnja i traje do 7. srpnja, a osim premijere “Romea i Julije”, koja će imati 13 izvedbi na Lovrjencu, gledat ćemo i Držića na engleskom jeziku. Festival Midsummer Scene projekt je Grada Dubrovnika i TZ-a Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Eventsa iz Dubrovnika i Honey-tongued Theatre Productionsa iz Londona. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije