Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kazalište komedija

Damir Lončar spojio je Goldonijevu satiru i zagrebačku kavanu

mala kavana
Foto: Kazalište Komedija
1/3
01.12.2014.
u 16:56

Predstava "Mala kavana" događa se usred Zagreba 1910. godine, kada u njega naviru ljudi iz svih krajeva Hrvatske i susjedne Bosne

Uspješnu premijeru u kazalištu Komedija imala je "Mala kavana", koju je na temelju Goldonijeve satire "Kavana" zagrebačkim prilikama vjerno prilagodio i dramaturški obradio redatelj i glumac Damir Lončar. Predstava je smještena u 1910. godinu, a likovi iz svih dijelova Hrvatske i Bosne dolaze u Zagreb. Lončar glumi vlasnika kavane Milu, poštenog Hercegovca koji spašava kockara i ženskara Stanka (Davor Svedružić), nevještog trgovca i rasipnika od potpune propasti tako što mu posuđuje novac kako bi vratio dug. Zaplet priči daje spletkama sklon Genček, zagrebački gospon i trač-baba što ne zna zauzdati jezik. Sjajno ga je utjelovio Željko Duvnjak čiji je lik parabola za sve ono loše u ljudima.

Odlična je Vanja Ćirić kao Bosanka Jasmina koja u Zagreb dolazi kako bi pronašla svoga muža Himzu, koji se  po Zagrebu predstavlja kao dubrovački knez Karlo (Filip Juričić), a  dane provodi u kartašnici.

Scenografiju je napravio Ivo Knezović, koji je i oblikovatelj svjetla, a podsjeća na trg koji bi se mogao nalaziti na spoju Radićeve i Krvavog mosta. Kostimi Danice Dedijer i glazba Dinka Appelta pridonose kabaretskom ozračju predstave.

>> Trijumf Komedijina Spamalota i Amerike u režiji Janusza Kice

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije