Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Značajno priznanje

Adrian Pezdirc je najbolji mladi glumac MESS-a 2018.

Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/2
09.10.2018.
u 15:13

U Sarajevu je, dodjelom nagrada, upravo završen 58. Internacionalni teatarski festival MESS 2018. Nagradu “Rejhan Demirdžić” za najboljeg mladog glumca dobio je Adrian Pezdirc, glumac Zagrebačkog kazališta mladih, za ulogu u predstavi “Ono što nedostaje“.

Adrian Pezdirc, rođen 1990. u Zagrebu, veliko je glumačko pojačanje ZKM-a, mladi glumac koji je u ovo kazalište stigao nakon što je Nagradu hrvatskog glumišta osvojio za ispitnu predstavu na ADU, da bi odmah ostvario zapažene uloge u "Čarobnom brijegu", brojnim drugim predstavama tog kazalište, te nadasve hvaljenoj hit predstavi "Črna mati zemla".

Uz ovaj hrvatski uspjeh na festivalu u Sarajevu Grand Prix je osvojila talijanska predstava “Sylphidarium-Maria Taglioni na terenu“, dok je za najbolju režiju nagrađen Alesandro Serra za predstavu “Macbettu“, koju smo nedavno vidjeli i u Zagrebu, na sceni HNK Zagreb, u sklopu Festivala svjetskog kazališta.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije