Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izvoz u rusiju

Same Deutz Fahr izvezao u Rusiju 15 kombajna

kombajn
Marijan Sušenj/Pixsell
16.08.2014.
u 09:36

Županjski proizvođač kombajna je prošle godine ostvario promet od 320 milijuna kuna i s pravom ga svrstavaju među generatore gospodarskog razvoja istoka Slavonije

Iako je zbog napetosti u Ukrajini, bila upitna narudžba iz Rusije, i time je županjski proizvođač kombajna, zadovoljan. U ovoj su sezoni koja je završena u srpnju pred početak žetve, proizveli 281 kombajna, devet manje od planiranog.

Posebice su zadovoljni novim kombajnom C9000 čija je proizvodnja započela u veljači i namijenjen je za žetvu velikih površina, jer su planirali prodati 45 komada, a zbog pojačane potražnje, prodali su 70 komada. Tehnički direktor Same Deutz Fahr Žetelica, Damir Kobaš najavljuje da će u jesenskom nastavku proizvodne sezone, proizvesti 70 do 100 kombajna, a kreću i s novim modelom, C7000, koji je konstruiran i dizajniran u vlastitom odjelu za istraživanje i razvoj.

Županjski proizvođač kombajna je prošle godine ostvario promet od 320 milijuna kuna i s pravom ga svrstavaju među generatore gospodarskog razvoja istoka Slavonije, a Udruga hrvatskih izvoznika ga je proglasila najinovativnijim hrvatskim izvoznikom jer gotovo cjelokupnu proizvodnju od oko 360 kombajna izvozi u zemlje Europe i Azije.

>>Županjski proizvođač kombajna, najinovativniji hrvatski izvoznik

Komentara 1

RA
ranko75
10:21 18.08.2014.

Ma nije trebao prodati rusima, bolje da su nama ostali ti kombajni, a rusi mozda ne bi stigli skupiti svu psenicu, pa bi im nesto mozda propalo. Mi treba da se ugledamo na SAD, koja nista ne prodaje i nee kupuje od rusa i moze da laje na ruse do mile volje, nista im rusi ne mogu. Sada su se odrekli od americkih bataka, ameri ce ih sami pojesti i jos ce se udebljati. Mi smo tako mogli ostaviti te kombajne, i kada nam EU i SAD pomognu da zasijemo toliko zita,da ga se sa ovim postojecim kombajnima ne mogu stici pokupiti, upravo bi ovih 15 bilo dobrodoslo. A ovako ce oni biti kod rusa.Ako mrzimo ruse trebali bi mrzeti i njihovu lovu.Americka lova nema pokrice, ona se tako stampa, ali to su nasi prijatelji, i mi moramo voliti njihov dolar.Osim toga mogu ti kombajni zatrebati ukraincima iz zapadne Ukraine, a mi ih prodali rusima.Ne znam kako smo tako mogli.Mi tu stalno jurimo korist, i uvijek je nadjemo kod rusa. Nam ne treba korist,mi zadnjih 20 godina sebi samo pravimo stetu, ali zivimo po zapadnim standardima. Mi treba da se ako treba ubijemo,samo da ugodimo nasim voljenim SAD, a ne da sa rusima ostvarujemo nekakvu korist,zar ne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije