Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOM SISAK Nakon sudske odluke o vraćanju ravnateljice

Ini Stašević Upravno vijeće predlaže nagodbu u vezi s poništenjem otkaza

04.12.2008.
u 18:12

SISAK - Upravno vijeće sisačkog Doma za starije i nemoćne odlučilo je danas pokrenuti postupak nagodbe s bivšom ravnateljicom doma mr. Inom Stašević. Naime, protekli tjedan je Općinski sud u Sisku u radnom sporu donio odluku kojom se poništava izvanredni otkaz mr. Stašević te bi joj Dom za starije i nemoćne u Sisku trebao naknaditi plaće koje nije dobivala zbog otkaza od lanjskoga do danas.

- Upravno vijeće Doma odlučilo je predložiti mr. Stašević nagodbu, a podnijevši žalbu Općinskom sudu u Sisku zatražili smo da nam se da dovoljno vremena za postupak nagodbe s bivšom ravnateljicom - rekao nam je nakon sastanka predsjednik Upravnog vijeća Doma za starije i nemoćne Damir Petravić.

- Upravno je vijeće izrazilo nezadovoljstvo odlukom suda, koje nije uopće raspravljalo o činjeničnom stanju razloga otkaza mr. Stašević, već je presuda donesena na osnovi jedne naše proceduralne pogreške. Smatram da smo bili donijeli ispravnu odluku jer je ona kršila zakon pritiskom na Radničko vijeće Doma te u postupcima javne nabave nekih uređaja. Da su učinjene pogreške u javnoj nabavi, potvrdila nam je i državna revizija - ustraje Damir Petravić. O nagodbi će pregovarati predstavnici Doma za starije i nemoćne, Sisačko-moslavačke županije i mr. Ina Stašević. (dp)


Želite prijaviti greške?