Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posljedica

Umrla nakon što su joj prerezali arteriju

operacija
Foto: Ilustracija: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
05.09.2014.
u 20:30

Neslužbeno doznajemo da je Siniša Varga, ministar zdravlja, naložio istragu, a o svemu je izviješteno i Državno odvjetništvo

Ljubica Murat (61) iz Novske, kojoj su liječnici lani u ožujku na operaciji kuka probili čašicu i mišić, pogreškom ušli u trbušnu šupljinu te presjekli arteriju, preminula je danas u novogradiškoj bolnici. Nesretna je žena toliko krvarila da su joj morali dati sedam litara krvi kako bi joj spasili život, a zatim joj je dijagnosticirano i trovanje krvi. Kako joj ni umjetni kuk nisu dobro postavili, morali su je i drugi put operirati. Nakon gotovo četverosatne borbe za njezin život, pacijentica je odvezena u jedinicu za intenzivnu njegu. Kako neslužbeno doznajemo, od dana operacije nije izašla iz kome.

– Pacijentica je dobila sepsu i velike dekubituse na nogama, rukama, leđima i kukovima. Rana na kuku nikad joj nije zarasla i kost joj je iz nje virila sve do smrti – doznali smo iz bolnice.

Jasenka V., kći preminule, sve je prijavila DORH-u.

Neslužbeno doznajemo da je Siniša Varga, ministar zdravlja, naložio hitnu istragu slučaja. Isto tako, liječniku koji je operirao Lj. Murat sanacijski upravitelj Opće bolnice u Slavonskom Brodu nakon te operacije zabranio je obavljanje složenijih operativnih zahvata. Zbog cijelog je slučaja trebalo biti osnovano povjerenstvo koje će unutar bolnice istražiti okolnosti događaja.

>> Izvadio jetra, tumor uklonio i zdravi organ ugradio natrag

Komentara 16

DU
Deleted user
22:51 05.09.2014.

Jedino što nedostaje ovoj vijesti jesu cijenjena imena stručnjaka.

AG
Aggyon
00:32 06.09.2014.

Ne organizirati sprovod dok se ovaj slučaj ne razjasni, pa makar to potrajalo puna 2 tjedna. Katastrofa!

Avatar petric1
petric1
14:55 07.09.2014.

Bio jednom prilikom radio u sali kad se slična stvar desila traumatolozima pri zamjeni kuka ,jedva pacijent izvukao glavu ,počeo krvariti prilikom operacije .Za krvarenja sve se zapuni sa krvi u roku odmah.Problem je što operater ne vidi odakle curiri ,tlak pada ,anestezija krene bjesomučno pumpati volumen, popale se alarmi sve pišti ,panika ,u hitnoći dolazi još jedan tim kirurga guraju se viču ne mogu dohvatiti areteriju da ju zaklamaju to je strašno za pacijenta i čitav tim koji radi na operaciji .Nemojte ih odmah okrivljavati vjerujete nije nikome lako kada se tako nešto desi ali nažalost dešava se .Zato ne postoji rutinska operacija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije