Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
imenovanje na čelo Odbora

Radin: U klubu smo odlučili predložiti Pupovca, nitko nije imao ništa protiv

Zagreb: Izglasano je povjerenje Vladi Republike Hrvatske
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/6
24.05.2024.
u 13:59

Furio Radin tvrdi kako se u Klubu nacionalnih manjina razgovaralo o dvije teme vezane uz imenovanja u Saboru – prijedlogu za potpredsjednika Sabora i prijedlogu za predsjednika Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina

Vladimir Bilek, predsjednik Kluba zastupnika nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru, ranije je danas ustvrdio kako imenovanje Milorada Pupovca (SDSS) na čelo Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina nije prijedlog njegova kluba. "Bilo je nekoliko ideja za predsjednika Odbora manjina, ali još nije postignuto suglasje", ustvrdio je Bilek, no njegov kolega, zastupnik talijanske manjine i potpredsjednik Sabora Furio Radin nudi ponešto drukčiju priču.

Radin, naime, tvrdi kako se u Klubu nacionalnih manjina razgovaralo o dvije teme vezane uz imenovanja u Saboru – prijedlogu za potpredsjednika Sabora i prijedlogu za predsjednika Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina. Niti o jednom niti o drugom prijedlogu nije se, kaže, glasalo, jer se odluke u klubu uvijek donose konsenzusom. Zastupnici nacionalnih manjina tako su se i ovoga puta suglasili da Radin bude potpredsjednik Sabora, a Pupovac predsjednik Odbora.

– Nitko nije izrazio drukčije mišljenje. No, ako se želi da Klub funkcionira na birokratskim principima, kao što funkcioniraju odbori, mi ćemo prije nastavka saborske sjednice imati još jednu sjednicu i dizati ruku onako kako se glasa u odborima. Moj prijedlog će biti da ne odstupimo od toga, jer se Klub nacionalnih manjina u ovoj stvari pitalo svaki puta protekle 24 godine. Tako je bilo i u vrijeme Račana i u vrijeme Sanadera, čak i u vrijeme vlade Tihomira Oreškovića i Tomislava Karamarka, kad smo bili u oporbi – kaže Radin.

 

GALERIJA Ovo su ljudi koji su izabrani za zastupnike u Hrvatskom saboru
Zagreb: Izglasano je povjerenje Vladi Republike Hrvatske
1/156

S ovim prijedlogom Klub manjina je upoznao i koalicijske partnere, a Radin kaže kako se nada da će oni prihvatiti prijedlog, a ako ne prihvate, osobno će se, kaže, nastaviti ponašati kao i posljednjih 25 godina, jer nikakvog razloga za promjenu ustaljene prakse nema.

- Najmučnije je što se uopće moramo baviti time, a ja se doista nadam da DP nije jedna etnički isključiva skupina. Tome se nadam, nadam, nadam... i o drugom ne želim ni razmišljati – zaključuje zastupnik. 

 

GALERIJA Pogledajte kako je tekla preuzimanje novih resora:, Habijan rekorder u primopredajama
Zagreb: Izglasano je povjerenje Vladi Republike Hrvatske
1/12

Komentara 8

MA
Makbe
15:55 24.05.2024.

Neka prvo Pupovac kaže što je bilo sa dr. Šreterom i s njegovim ljudskim pravima. Najbolje bi bilo da sam Pupovac odustane od svih funkcija i u saboru iu vladi i u odborima. Dosta je bilo!

JO
Joseph1
14:36 24.05.2024.

Vas dvojica ste največe antihrvatske štetočine u Hrvatskoj. Nešto prestrašno.

PR
prajdali100
14:03 24.05.2024.

Radin i Pupavac.Tu nema nikakve razlike.Ko nokat i meso.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije