Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon ukinute presude

Odvjetnik Matijević: Čuo sam se s Glavašem, on u nedjelju dolazi u Osijek!

Branimir Glavaš
Foto: Zoran Grizelj/VLM/Pixsell
31.01.2015.
u 18:22

Glavaš je nedavno pušten iz mostarskog zatvora

        On dolazi! – jasno poručuje odvjetnik Dražen Matijević, branitelj Branimira Glavaša. Nakon pet i pol godina u BiH, Glavaš bi sutra navečer trebao kročiti nogom u svoj Osijek. Neće ga u tome omesti, tvrdi odvjetnik, niti to što je za njega zatražen istražni zatvor.

– Čuo sam se s njim i rekao je da stiže – ponavlja. Tjeralica je za Glavašem ukinuta u utorak pa je najavio povratak u Slavoniju. No, Državno odvjetništvo u petak je na stol Županijskog suda u Zagrebu dostavilo prijedlog za njegovim ponovnim zatvaranjem.

– To nema veze sa zakonom! Županijski sud uopće nije nadležan odlučivati o tome jer je Ustavni sud spise vratio Vrhovnom sudu, a ne Županijskom. Protivit ću se tome da taj sud bilo što rješava – najavljuje Matijević. Nada se odbacivanju prijedloga za povratak iza rešetaka, no ako ga sud prihvati, obrana će se žaliti. Odluka se očekuje početkom tjedna.

– Ne bi me začudilo ni da ga zatvore, ništa me više ne može iznenaditi – dodaje Matijević.Istodobno, braniteljske udruge pripremaju veliki doček za Glavaša na osječkom Trgu slobode. Zapjevat će, među ostalima, Miroslav Škoro i Mate Bulić.

– Glavaš je za nas heroj Domovinskog rata, branitelj i general. Ne bježimo od toga da je u Hrvatskoj bilo ratnih zločina, počinjenih od strane pojedinaca, no ne prihvaćamo nikakve progone ni presude za zapovjednu odgovornost – poručuje Damir Buljević, predsjednik Koordinacije udruga branitelja i stradalnika Domovinskog rata. Na deset godina zatvora Glavaš je osuđen zbog ratnih zločina u Osijeku 1991., no Vrhovni je sud presudu smanjio na osam godina. Kaznu je Glavaš služio u zatvoru u Mostaru, iz kojeg je pušten nedavno, nakon što je Ustavni sud ukinuo pravomoćnu presudu Vrhovnog suda.      

>> Zatražen istražni zatvor za Glavaša, on poručuje: Vidimo se u Osijeku

Komentara 12

BL
Blomberg
19:12 31.01.2015.

Sto napadate tog covjeka borio se za domovinu i sad ga se proganja, koga se to slusa i zasto je to tako samo u nasoj domovini. Radje prebrojite one koji su ubijali nase ljude a sad se secu Zagrebom ibom i HR, i osjecaju se slobodnima?

DU
Deleted user
21:30 31.01.2015.

Branimir van, Merzel i ekipa unutra, to je prava stvar

Avatar mama mia
mama mia
16:31 01.02.2015.

Stigo Slavonski Šešelj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije