Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Starčević
Autor
Ivan Starčević

Novinari HTV-a danas ispali gospoda – za razliku od političara koji su ih kritizirali u Saboru

04.12.2014. u 13:14

Ne sviđaju im se dnevnici, voditelji, ravnatelj, puno je tu natruha koje treba pomesti, nema dovoljno nogometnih utakmica i ovih ili onih emisija, što je bila priprosta razina rasprave koja ostavlja mučan dojam na TV pretplatnike. Dobro je da ovaj put na saborskoj galeriji nije bilo školske djece

Hrvatski Sabor danas prijepodne nije pružao nimalo slavnu sliku. Umjesto da govore o prijedlogu za imenovanje četiri nova člana Programskog vijeća Hrvatske televizije, zastupnici su na krajnje priprost način iznosili svoje nezadovoljstvo onim što oni zovu program HTV-a. Svakom govorniku nešto se nije sviđalo, pa je po poznatom načelu (oderi po televiziji) potekao niz paušalnih ocjena koje su iznosili zastupnici Boro Grubišić, Sunčana Glavak, Dragan Crnogorac, Mile Horvat, Dujomir Marasović itd.

Svakom od ovih stručnjaka opće prakse neke pojedinosti se ne sviđaju. Ne sviđaju im se vijesti, dnevnici, urednici, voditelji, glavni ravnatelj, puno je tu natruha koje treba pomesti, nema dovoljno nogometnih utakmica i ovih ili onih emisija, što je ostavljalo mučan dojam na TV pretplatnike koji s pravom očekuju od zastupnika da se bar drže dnevnog reda, a ako ga ne poštuju da to čine na neki suvisao način. Dobro je da ovaj put na saborskoj galeriji nije bilo školske djece.

Kad je već ''rasprava“ dovoljno dugo išla smjerom koji bi mogao nanijeti veću štetu ugledu zastupnika, u jednoj od svojih replika gđa Sunčana Glavak obrazložila je da bi, osim političkih emisija, zastupnici mogli kritizirati svaki segment programa: loši su prijenosi sportskih događaja, nema dobrih obrazovnih emisija, nema emisija iz kulture, emisija o Hrvatima u inozemstvu.

Gđa Glavak, bivša novinarka HRT-a u svojem je kritičarskom zanosu pogrešno rekla da nema kulturnih emisija – samo jedan vrijedni novinar, Dražen Ilinčić, ima dvije iste emisije različitog naslova, da ne govorimo o tome da je Treći program pun kulturnih emisija. Zastupnik Boro Grubišić zamjerio je što već petnaest godina nije repriziran film Jakova Sedlara ''Četverored“, ali je zaboravio da je ''Četverored“ krajnje nekvalitetno filmsko djelo. Sve u svemu, pokazalo se da saborski zastupnici pojma nemaju o televiziji i da je krajnji čas da prestanu govoriti o njoj.

>>Stide li se Linić i Savkin zet zbog onoga što su radili Vesni Balenović?

>>Koliko golova treba zabiti Mandžukić da bi naši reporteri zapamtili ime stadiona
 

Komentara 16

CE
cenzura
13:58 04.12.2014.

Poštovani novinar kritizira zastupnike koji su kritizirali katastrofalan program javne TV a izostavlja prokometirati izjave Stazića koji tipično komunitičkim govorom mržnje napada sve ostale zastupnike koji ne djele njegovo mišljenje. Za zaključiti je da g. Starčević misli isto što i Stazić (ne mogu mu staviti g. ispred ili .... bih mogao ali drugog značenja). Na kraju g. Starčeviću kakve su to "kulturne emisije"? Zar ima i nekih nekulturnih?

DU
Deleted user
13:42 04.12.2014.

Ne znam zašto je poštovani Starčević izostavio Stazića? Starčević tvrdi da se Četverored ne prikazuje na htv-u iz razloga što je "krajnje nekvalitetno filmsko djelo"??? Pa želio bih svjedočiti osvrtu "stručnjaka za filmsku problematiku", poštovanog gospodina Starčevića na kvalitetu filmskih djela, kojim nas htv svakodnevno "usrećuje", kao npr. Sutjeska, Ne okreći se sine, Desant na Drvar, i istale "grandiozne " uratke iz, nekima nezaboravne i nikad neprežaljene, države.

Avatar imotska115
imotska115
14:37 04.12.2014.

HTV-om mora upravljat narod koji mjesecno placaju tu komunisticku narodnu TV.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije