Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
03.12.2014. u 12:25

Odličan dokumentarna reportaža Saše Kosanovića otkriva da su joj oni bili šefovi u INA-i, dobila je otkaz kad je otkrila korupciju i obojica su je tužila istodobno, pa je u vrijeme dok je išla na kemoterapiju morala i dvaput dnevno biti na ročištu

Sinoć je u udarnom terminu na HRT-ovu Prvom programu prikazana odlična dokumentarna reportaža Saše Kosanovića o četvero zviždača koji su dobili otkaz, kao i svi zviždači u Hrvatskoj, jer su izvršili svoju građansku dužnost: prijavili su korupciju u svojoj radnoj sredini.

Kosanovićeva reportaža ''Iznad gomile“, sastavljena samo od izjava oštećenih (što nije baš sasvim dobro), govori o pojedincima koji su učinili dobru stvar, a dobra je i pažnja koju im je, emitiranjem u 21 sat, ukazala javna TV. Glavni junaci su Vlatko Klarić (URIHO), Jasmina i Vedran Jovev (slučaj Merzel), Srećko Sladoljev (Imunološki zavod) i Vesna Balenović (INA). Njihova pozitivna djelatnost dosad nam je bila samo površno poznata, a sad, kad je objašnjena njihovim vlastitim riječima, otkrivene su mnoge bitne stvari o kojima hrvatska javnost nije imala pojma.

Gđa Vesna Balenović ispričala je kako su joj liječnici htjeli odstraniti zdravo plućno krilo, pod izlikom da je teško bolesna i sva u metastazama. Prije toga, s istom dijagnozom, bila je podvrgnuta kemoterapiji, a za vrijeme svake kemoterapije morala je dvaput dnevno biti na ročištu, zato što su je istodobno tužili g. Slavko Linić i Savkin zet Dragičević, obojica njeni bivši šefovi u INI. Srećko Sladoljev je upozorio da od 1990. godine traju neprekidni pokušaji privatiziranja Imunološkog zavoda, a odgovornost za te nasrtaje leži na Vladi koja je vlasnik Zavoda. Vrijednost Imunološkog zavoda procjenjivana je na iznose od 20 milijuna kuna do 20 milijuna eura. Vrijednost cjepiva Imunološkog godinama je prešućivana. Njegovo je bogatstvo, po ocjeni Svjetske zdravstvene organizacije, najbolji cjepni soj. Pokušavaju ga se domoći velike tvrtke, a do njega mogu doći jedino ako se Imunološki uništi, ispričao je Sladoljev.

Nije stoga čudo da je poslije Kosanovićeve sinoćnje reportaže, Hrvatski Sabor jutros počeo sjednicu izvanrednom raspravom o sudbini Imunološkog zavoda koja je, sad je to sasvim jasno, potpuno u rukama ove Vlade.

>>Predsjednik Sabora Josip Leko napokon naučio hrvatski

>>Kako je Milana Vuković Runjić pobijedila političare

Komentara 70

Avatar pekarr
pekarr
12:52 03.12.2014.

Kakvo je to retoričko pitanje stide li se? Pa političari su cjepljeni protiv srama...zato i gledaju kameru i lažu non stop. Koji normalan čovjek može 20 godina lagati i spavati normalno?

FI
fileck
12:47 03.12.2014.

Ti momci da imaju stida?!?! Kojeg li smiješnog pitanja! To su ljudi bez skrupula i morala. U protivnom bi se zakopali sami u crnu zemlju (što bi odavno napravio svatko od nas prosječnih građana koji nismo inficirani megalimanskim krađama).

Avatar plavusha_1984
plavusha_1984
12:52 03.12.2014.

I ptice na grani znaju da je Balenovićka (iako malo čudna i željna pažnje) u pravu kada je u pitanju Linić, kao što su u pravu i ostali zviždači. Ali to nikad nije bilo upitno. Pitanje je kako je moguće da Linić i ostali krivci sjede u Saboru, a DORH ne poduzima apsolutno ništa? Vjerojatno zato što su u te kriminalne radnje umiješani svi pomalo, pa se to ne istražuje, novinari ne pišu o tome i pravimo se gluhi i nijemi. I uvijek pišemo ono što već znamo, a nikako da poduzmemo nešto da se situacija promijeni. P.S. Molim vas ne objavljujte članke dok ne ispravite pravopisne pogreške.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije