Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
27.11.2014. u 13:58

Urednica Mirna Zidarić uredno nas je gnjavila svojim Vincenteom, kao da se radi o našem Vinceku, nastavio je komentator Stjepan Balog, a oboje su se potpuno nepotrebno razbacivali totalno nevažnim imenom stadiona

Sinoć je igrao Atletico, Mandžukić je zabio tri gola, a HRT-ovi novinari Mirna Zidarić i Stjepan Balog zabili su si nekoliko rutinskih autogolova.

Ona je urednica koja je u sportskom prirepku dnevnika najavila utakmicu u Madridu, a on je komentirao utakmicu. Oboje su u ležerno prosvjetiteljskom tonu, kao da otkrivaju tajnu poznatu samo najvećim znalcima, govorili pogrešno ime stadiona. Za njih je ono „Vincente“, kao da je riječ o nekom našem Vinceku, a pokojnik se zvao Vicente Calderon i svojim je djelovanjem, kao dugogodišnji predsjednik kluba, zavrijedio da se stadion nazove po njemu.

Sve bi bilo u redu da ni ovaj put naši dragi sportski novinari nisu na jeftin način poželjeli upotrijebiti strane riječi koje ne znaju.

Primera, Premier League, Serie A – koliko puta smo čuli te strane nazive za nogometne lige. HRT-ovi reporteri smatraju da im je ispod časti jednostavno reći španjolska, engleska ili talijanska prva liga. Oni će uvijek reći primera, premijer lig i serije A. Ovom vrstom afektacije čini se da se žele se pred svima nama podičiti velikim poznavanjem ne samo stranog nogometa nego i stranih jezika.

Osim rijetkih izuzetaka, ni ime nogometnog kluba Chelsea ne znaju izgovoriti kako treba. Englezi ga izgovaraju čelsi, ali naši hrvatski prosvjetitelji govore čelzi, što znači da nikad nisu čuli čak ni za film „Cabaret“ i pjesmu o Elsie koja je stanovala u londonskoj četvrti Chelsea.

>> Mandžukić nakon prvog hat-tricka u Atleticu: Osjećaj je fenomenalan!

Komentara 14

DU
Deleted user
14:43 27.11.2014.

...najvažnije je da je za Atletica navijao naš stari / dobri Generalissimus i da je stadion Vincente Calderon nedaleko groblja San Isidro, gdje je pokopan naš Ante. (Tako da možete povezati jednu turu u Madrid, na utakmicu Atletica i posjetitt hrvatskog viteza.) +Pazite da vas uDBA ne prati...

CR
crocro
15:02 27.11.2014.

Gutaj knedle Guardiola, a još ćeš ih se nagutati. Pokaži im Mario da si ti bio u pravu a ne Guadiola. Ionako ih guta tvojim otpuštanjem kada trpaš mreže protivnicima, zbog tebe ne može baš podignute glave gledati svojoj upravi u oči.

RA
rasta55
14:26 27.11.2014.

Humanitarna akcija: Kupimo Balogu naočale!!! Pa taj čovjek je nevjerojatan! Ne vidi prst pred nosom a prenosi nogometnu utakmicu. Njemu se uporno Turan imenom zove Alda (a ne Arda) i onda kada mu se ime na dresu pojavi u gro planu izgovori .R.. ali već u slijedećoj prilici se vrati na Alda (jer mu valjda tako bolje i logičnije zvuči). Za njega i Atletico i Olymiacos imaju slične dresove: jedni crveno bijele a drugi bijelo crvene(?!). Igrače s loptom "proziva" prema pozicijama na "taktičkim postavama" i ne daj Bože da netko ode na drugu stranu jer će odmah - pogriješiti! A najbolja mu je fora uzrečica: Čini se! jer njome se unaprijed eskulpira od potencijalne greške! Strašno da za takav rad dobiva plaću!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije