Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSJET PREDSJEDNICE

Grabar-Kitarović o Rafineriji u Sisku: Moramo zauzeti državni stav, sjesti i dogovoriti se

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/4
18.10.2016.
u 15:15

Najavila je kako će stavove iz Siska prenijeti dalje u razgovoru s novom Vladom, odmah nakon što bude potvrđena

- Moramo zauzeti državni stav, sjesti i dogovoriti se jer je ovo stvarno pitanje nacionalne sigurnosti. To nije izdvojeno pitanje sisačke rafinerije, nije izdvojeno pitanje INA-e ili odnosa INA-MOL. Riječ je o budućnosti Republike Hrvatske i u tom smislu treba vrlo podrobno sagledati sve te elemente. Ne mogu dati u ovom trenutku ključ rješenja, međutim mislim da procesi koji se paralelno odvijaju poput arbitraže idu u dobrom pravcu i da bi narednih mjeseci mogli riješiti kako pitanje odnosa INE i MOL-a tako, nadam se, i nadograđivati pitanje odnosa s Mađarskom jer je ovo pitanje narušilo naše međudržavne odnose, ali isto tako i destabiliziralo prostor energetike u Hrvatskoj - rekla je danas u Sisku predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović nakon sastanka s predstavnicima Stožera za obranu Rafinerije nafte Sisak.  

Najavila je kako će stavove iz Siska prenijeti dalje u razgovoru s novom Vladom, odmah nakon što bude potvrđena.  

- Drago mi je da se novi mandatar i ja slažemo u činjenici da je riječ o strateškom pitanju kako za Sisak i Sisačko-moslavačku županiju tako i za RH. Čula sam podrobno stavove i nastojat ću dalje postupati u skladu sa svojim ustavnim ovlastima, ali pozivam i sve ostale državne institucije da i oni djeluju u skladu sa svojim ovlastima. Neke će se stvari javno izgovoriti, a neke će se dogovarati sagledavajući sve te aspekte arbitraže i drugih paralelnih procesa koji se odvijaju, a u svemu tome radnici i sindikati moraju biti informirani i involvirani cijelo vrijeme - dodala je predsjednica.  

Predstavnici Stožera zadovoljni su sastankom s predsjednicom.  

- Vjerujem da će predsjednica poduzeti sve aktivnosti koje su u njenoj moći da bi ovaj proces s MOL-om išao u nama željenom smjeru i da bise sačuvala energetska neovisnost Republike Hrvatske. Mislimo da se mnogo stvari u zadnje vrijeme promijenilo i sve ide u jednom boljem, pozitivnijem smjeru, za sada - rekao je nakon sastanka Predrag Sekulić, predsjednik Stožera za obranu rafinerije nafte Sisak.

>> MOL do 2030. želi postati vodeća kemijska grupa u srednjoistočnoj Europi

Komentara 1

RI
rikavac
18:25 18.10.2016.

Sad se ti sjetila da je od strateskog interesa i pitanje nacionalne sigurnosti. Sutila si kad je sanader prodao Inu tad nisi nista ni vidjela ni cula kao i ostali domoljubi. Od toga nema nista Mol je vecinski vlasnik moze radit sta hoce i nema tog zakona koji to moze sprijeciti i ti svjesna toga samo trubis bezveze da ti dan prodje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije