Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Josipa Rimac:

'Ako istraga dovede do optužnice, podnijet ću ostavku na sve dužnosti'

Josipa Rimac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
21.05.2015.
u 21:26

Dopustimo da institucije koje provode ovu istragu donesu i samo rješenje o istrazi, kaže Rimac

Ako istraga dovede do optužnice, podnijet ću ostavku na sve dužnosti, rekla je za Dnevnik Nove TV gradonačelnica Knina i direktorica HDZ-ove kampanje Josipa Rimac.

– Prije svega moram reći da nikad nisam počinila neko kazneno djelo. Naravno da institucije rade svoj dio posla i ja čitavo vrijeme surađujem, nisam netko tko ne surađuje. Dopustimo da institucije koje provode ovu istragu donesu i samo rješenje o istrazi. A ono što mogu reći osobno jest da u slučaju da rješenje ove istrage bude podizanje optužnice protiv mene, u tom slučaju ću podnijeti ostavku na sve svoje dužnosti jer ne želim biti teret ni svojoj stranci ni svome gradu – kaže Rimac.

Osvrnula se i na dogovor oko proslave Oluje i rekla kako HDZ i ona kao gradonačelnica Knina i članica Predsjedništva stranke, cijelo vrijeme zagovaraju jedinstvo, zajedništvo i proslavu 5. kolovoza u Kninu.

– Ono što je cijelo vrijeme bila poruka HDZ-a jest da centralna proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja i 20. obljetnice Oluje treba biti upravo u Kninu, gradu simbolu hrvatske pobjede i trebamo biti zajedno jedinstveni i na kninskoj tvrđavi i svim drugim točkama taj dan. Ono što me veseli je da je premijer Milanović promijenio svoju odluku i da je odlučio da 5. kolovoza bude centralna proslava u Kninu – kazala je Rimac.

Na pitanje zašto sada HDZ podržava mimohod kada su govorili da je preskup, odgovara:

– Ono što je sigurno je da je cijena mimohoda za današnje hrvatske prilike za porezne obveznike sigurno teret, ali kakva bi bila poruka da se čelnik oporbene stranke ne pojavi 4.8. na mimohodu, a da zagovaramo da imamo jedinstvo 5.8. u Kninu? Ako je premijer odlučio da će 5.kolovoza posvetiti svoj dan Kninu i da ćemo svi biti tamo zajedno, nema razloga da HDZ i predstavnici ne budu na mimohodu, baš da pokažemo da na tako velikim datumima imamo jedinstvo, ali i dalje ostajemo pri tome da je cijena mimohoda visoka u ovim trenucima kad se Hrvatska bori za svako radno mjesto. Kad se, govorim kao netko tko dolazi iz lokalne samouprave, borimo i spajamo kraj s krajem, i kroz ove nove mjere mini porezne reforme. Sigurno da se cijena mimohoda mogla utrošiti u nešto drugo, ali 20. obljetnica vojno redarstvene operacije Oluja je sigurno važna obljetnica koju moramo proslaviti zajedno u jedinstvu i na taj dio HDZ poziva od samog početka.

Za kraj je rekla kako će gospodarski plan HDZ-a biti prezentiran Predsjedništvu stranke krajem lipnja, a nakon toga će ga objaviti javnosti.

>> Zbog izbora Josipa Rimac odlazi s mjesta čelnice Knina

>> Riskira li HDZ da mu kampanju vode optuženi?

Komentara 60

KL
Klarahrv
21:46 21.05.2015.

Pitanja koja je gospodin novinar Petar Pereza postavljao gospodji Rimac zasigurno nikad ne bi lostavio niti jednom clanu SDP. Pozivsm gospodina Perezu da priupita Milanovica sta misli o ministru Orsatu Miljanicu?

FR
Franciskoo
22:56 21.05.2015.

Bivšeg ministra turizma Veljka Ostojića uskok istražuje već 3 godine, ministar Jakovina je pod istragom dvije godine zbog podovanja s kvotama za šećer, partijski mediji se ne pitaju što je s tim istragama, a što se tiče Rimac, ona je samo žrtva Milanovićeve naredbe represivnom aparatu da pročešljavaju hdz-ovce i nešto im napakiraju nakon što su sdp-ovci Sabo i Merzel uhvaćeni u lopovluku. Sad će neki reći uskok je neovisan, rade svoj posao, Sabo i Merzel su takvi primijeri, ne gospodo, Sabo i Merzel nikada nisu ciljano pročešljavani, tek kada se pojavila snimka Sabe i kada se u slučaju Mrzel pojavila svjedokinja te svjedok pokajnik uskok je reagirao jer su bili stjerani u kut. Represivnim aparatom izravno zapovjedaju Milanović i Ostojić koji je samo u MUP-u uhljebio 2500 sdp-ovaca. Zmajlović, Jakovina, Milanovićev brat i svi oni koji su bliski Milanoviću su trenutno nedodirljivi i njihov lopovluk uskok zataškava.

Avatar juricamesko
juricamesko
21:38 21.05.2015.

budi pripravna da ce ti pakovati. potomci su to partije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije