Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u crikvenici

D. Rukavina: Optužnica USKOK-a obična je politička lakrdija

'Predsjednik NO-a Jadran Dragan Magas i nesudjeni clan, crikvenicki gradonacelnik Damir Rukavina'
Anton Ficko/VLM
29.01.2013.
u 15:23

Optužnica crikveničkog gradonačelnika tereti da je nelegalnim putem tvrtki Sando, kojoj je bio osnivač i vlasnik do dolaska na mjesto gradonačelnika, osigurao poslove od 700 tisuća kuna

Nakon što je Optužno vijeće Županijskog suda u Rijeci prihvatilo USKOK-ovu optužnicu protiv crikveničkog gradonačelnika Damira Rukavine jer je, kako ga terete, nelegalnim putem tvrtki Sando, kojoj je bio osnivač i vlasnik do dolaska na mjesto gradonačelnika, osigurao poslove od 700 tisuća kuna, na optužnicu se osvrnuo i Rukavina. Naglasio je da nikakvog pogodovanja nije bilo te da se provedeni postupak javne nabave iz 2009. godine ne razlikuje od onih u ostalim gradovima Hrvatske.

- Državna revizija daje primjedbe jesu li ili nisu poštovane procedure Zakona o javnoj nabavi te svoje nalaze dostavlja Državnom odvjetništvu, čiji je zadatak i obveza utvrditi jesu li se javne nabave provodile u skladu sa Zakonom o javnoj nabavi. U nasumce izabrana 22 hrvatska grada s naglaskom na gradove iz Primorsko-goranske županije, Državna revizija je dala primjedbe da se nisu poštovale potrebne procedure. Iz nalaza revizije je vidljivo da je, primjerice, Grad Rijeka provodio i direktnu pogodbu za izgradnju javne rasvjete, i to svake godine, te da je i Primorsko goranska županija, prema mišljenju revizije, kršila Zakon o javnoj nabavi – kazao je Rukavina te pozvao USKOK da javnosti objasni je li se išta poduzimalo u navedenim primjerima.

- U mom slučaju je podignuta optužnica zbog toga što je, prema tvrdnji optužbe, došlo do kršenja provođenja postupka Zakona o javnoj nabavi. Vjerujem da bi javnost zanimalo što predstavljaju navedeni primjeri. Radi li se tu o potpisivanju ugovora samo s politički podobnim poduzećima ili moraš biti politički podoban gradonačelnik? Smatram da, ako se krši Zakon o javnoj nabavi, onda se zakon krši bez obzira na to tko potpisuje ugovor i s kime ga potpisuje, to je barem logično. Isto tako, postavlja se pitanje kakva je to optužnica kada ne znam niti iznos imovinske koristi za koju me se tereti. U medijima se spominje da je Grad oštećen za 700 tisuća kuna, čak je i PDV uključen u imovinsku korist. No, vjerujte, da sam u džep nezakonito stavio ijednu kunu, već bih odavno bio u pritvoru zbog ''utjecaja na svjedoke“ ili ''opasnosti ponavljanja djela“. Vjerojatno je optužnica podignuta u tolikoj žurbi prije izbora da nisu dospjeli izračunati niti iznos navodne imovinske koristi. Slijedom svih gore navedenih podataka i neospornih činjenica, ja ovu USKOK-ovu optužnicu smatram jednom običnom političkom lakrdijom. Svoju ću nevinost dokazati na sudu – zaključio je Rukavina.

>>USKOK podnio optužnicu protiv gradonačelnika Crikvenice

Komentara 3

OB
-obrisani-
18:08 29.01.2013.

Pa zar je u ovoj državi on jedini. Zaboravljeni Čačić, Polančec i mnogi drugi i šetajući i pritvoreni. Da li će i Sanader i njegovi štićenici koji su dobivali posliće biti optuženi. Trebalo bi mnogo učinkovitijih Lista srama, koje bii obuhvatile i one skrivene, one zaštićene od samoga vrha. Koliko zaštićenih i sa Liste srama, koji su državi dužni, a vladajući prijateljstvuju i podržavaju ih.

KO
kompa
16:11 29.01.2013.

bit ce da nije iz HDZ pa se ne spominje,,da pogađam da je HNS-ovac odoh guglati

AK
akil
18:59 29.01.2013.

Čovjek je u HDZ-eu,stranki koju vladajući nevole.Nije za čuditi takvo nešto uoči izbora!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije