Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvoreno pismo

Udruga Franak od Leke traže posebnu sjednicu Sabora

Udruga Franak
Luka Stanzl/PIXSELL
08.05.2015.
u 13:03

Od predsjednika Sabora traže da se ova pitanja stave na dnevni red posebne sjednice Sabora

Udruga Franak i Promijenimo Hrvatsku poslali su danas otvoreno pismo predsjedniku Sabora Josipu Leko zbog situacije u kojoj se našlo oko 60.000 dužnika kredita u švicarskim francima.

 - Obraćamo Vam se kao predsjedniku temeljnog stupa vlasti u Hrvatskoj u situaciji kada smo prethodno konzumirali sva demokratska i pravna sredstva i postupke prema Hrvatskoj narodnoj banci koji nisu urodili željenim plodovima. Udruga Franak u nekoliko je navrata vodila usmenu i pismenu komunikaciju s predstavnicima HNB-a s ciljem pronalaženja poštenog i podnošljivog rješenja koje se odnosi na neizdrživi teret otplate kredita nakon divljanja tečaja švicarskog franka krajem 2011. i u siječnju 2015. godine, poručuju iz udruge.

Od predsjednika Sabora traže da se ova pitanja stave na dnevni red posebne sjednice Sabora.

 - Molimo Vas da na sjednicu pored članova Sabora, predstavnika HNB-a i predstavnika osam banaka, pozovete naše predstavnike i nezavisne ekonomske stručnjake koji su kompetentni za ova pitanja, kuža u udruzi.

>> Udruga Franak prijavila Poreznoj upravi 4 viceguvernera HNB-a

Ključne riječi

Komentara 4

KS
kreslav.sahtic
16:32 08.05.2015.

Lihvarenje i lihvare treba najstrože kazniti.

LI
liskovaca
15:07 08.05.2015.

neka pokrenu novu facebook inicijativu, takve akcije ih najviše bole!

DU
Deleted user
13:21 08.05.2015.

Ne može biti za propinjanje CHF biti istodobno kriv i hrvatski i švicarski guverner središnje banke, jer eto i tamo hrpa nezadovoljnih što jak franak uništava tamošnje gospodarstvo i priječi izvozne poslove. Što ima guverner hrv. narodne banke s tim kad se zna da je naše financ. tržište krušna mrva i da je i on i prethodnik Rohatinski apelirao još tamo 2005. godine da obzirno s kredit. zaduživanjem u CHF protuvrijednosti jer kn vezana uz euro, ne CHF. Bud a la nikog ne sluša, a mudrom savjet ne treba. Ti isti dužnici u CHF kreditima su sve do 2010. god. bili u povoljnijem otplatnom režimu od onih s kreditima u eurima ili kn i mnogi automobili u RH su kupljeni povoljno tada baš zahvaljujući kratkoročnim (3-6 godina) kreditima s klauzulom CHF. Provjerljivo! Utipkajte u tražilicu: ‘Švicarci’ su sve do 2010. bili u plusu, ‘rugali se’ eurima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije