Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLJUBI ZEMLJU

Hit Miše Kovača NASA će emitirati na Marsu!

Mišo Kovač
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
1/5
04.11.2016.
u 19:10

"Stihovi su iznimno dirljivi i pjesma sigurno predivno zvuči na hrvatskom. Hvala što ste je poslali"

Hit Miše Kovača "Poljubi zemlju" čut će se i na Marsu! Rezultat je to zajedničke akcije NASA-einicijative 24sata, čiji su čitatelji upravo Mišin hit izabrali za emitiranje u svemiru. 

Američka svemirska agencija NASA je 2004. na Crveni planet poslala dva bespilotna robotska vozila, Spirit i Opportunity, a za dobro jutro vesela ekipa iz kontrolnog centra u Pasadeni puštala im je pjesme. Tako su se mogle čuti pjesme kultnih bendova, poput Rolling Stonesa, Queena, Ramonesa, Beach Boysa, Stinga i drugih legendi svjetske glazbene scene... 

Kada je 2013. godine rover Curiosity slavio prvu obljetnicu misije na Marsu, redakcija 24sata odlučila je poslati NASA-i glazbeni prijedlog svojih čitatelja. 

Oni su, kao veliki obožavatelji Miše Kovača, poželjeli da se na Marsu emitira "Poljubi zemlju", a nakon tri godine iz NASA-e je stigao najiščekivaniji odgovor:

– Stihovi su iznimno dirljivi i pjesma sigurno predivno zvuči na hrvatskom. Hvala što ste je poslali, ušla nam je u selekciju pjesama koje će biti emitirane.

Mate Mišo Kovač time će postati prvi hrvatski pjevač čiji će se hit čuti – i u svemiru. 

>> Mišo Kovač: Evo kako bi Šibenik bio turistički 'jači' od Acapulca

Komentara 26

PA
pan-am
19:27 04.11.2016.

Mišo na Marsu pred prepunim poljudom .

DU
Deleted user
20:46 04.11.2016.

ZAMP je u problemima kako tamo poslat inspektore i naplatit...

CD
cacino.dite
19:22 04.11.2016.

NASA šalje Mišu na Mars da napravi tamo atmosferu!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije