Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svakom začetom djetetu

Bend Emanuel snimio pjesmu "Želim živjeti" s Ninom Badrić, sestrama Husar, Shortyjem i Alanom Hržicom

Bend Emanuel
Foto: PR FOTO
01.02.2016.
u 17:00

Pjesma “Želim živjeti” posvećena je svakom začetom djetetu i darovana na raspolaganje inicijativi “40 dana za život”.

"Želim živjeti” naziv je nove pjesme benda Emanuel u kojoj su im se pridružila neka od najpoznatijih imena hrvatske glazbene scene – Nina Badrić, Shorty, Ivana i Marija Husar, sestre Palić i Alan Hržica. Pjesma “Želim živjeti” posvećena je svakom začetom djetetu i darovana na raspolaganje inicijativi “40 dana za život”. Autorica glazbe i teksta je Marija Sedej, za dio teksta zaslužan je i Dalibor Bartulović Shorty, dok su aranžman složili Domagoj Pavin i Branimir Jovanovac. Video produkciju potpisuje Izoom. 

 

Emanuel je jedan od najpopularnijih bendova i dobro poznata grupa onima koji prate kršćansku glazbenu scenu u Hrvatskoj. Bend iz Velike Gorice osnovan je 2001. godine i za sebe kažu da su zaljubljenici u kršćansku glazbu pa sukladno tome samo nju i sviraju, a u svojem su se glazbenom izričaju najviše približili pop, rock i gospel glazbi. Gosti su mnogih festivala, susreta mladih, duhovnih obnova i često prisutni u programu radio postaja. Krajem 2006. godine objavljuju prvi autorski album - 'On moj je Bog' na kojem surađuju s Tommy Emmanuelom, Mayom Azucenom, Massimom i svećenikom Ljubom Vukovićem, jednom od 'pionira' duhovne glazbe u Hrvatskoj. Sljedeći album nosi naziv 'Venimus Adorare Eum' s božićnim pjesmama, a 2010. godine objavljuju live album 'Najveći dar' na kojem su se našle obrade i prepjevi poznatih svjetskih hitova: Hosana (Hosanna by Brooke Fraser), Spasenja moć (Mighty to save by Reuben Morgan), Najveći dar (Greatest gift by Peter Wilson & Matt Redman) i dr.

Potkraj 2013. godine objavljuju četvrti album 'Ljubavi' u live acoustic izvedbi. Od većih uspjeha Emanuel ističe festivalsku pobjedu s pjesmom 'Najbolji prijatelj' (2009. godine), nastup na zagrebačkom Hipodromu (2011.) povodom papina posjeta Hrvatskoj, te europska turneja koja je za vrhunac imala koncert na madridskom trgu 'Plaza de la Remonta', u sklopu 'JMJ MADRID 2011', na kojem se mladi iz cijelog svijeta imaju prilike susreti s papom.

Grupa Emanuel održat će humanitarni koncert pod nazivom “Valentinovo na drugačiji način” u nedjelju, 14. veljače u Caffe & Club History (Zagreb, Tkalčićeva 68).

Ulaznice po cijeni od 40 kuna mogu se kupiti u prodavaonici Croatia Recordsa u Bogovićevoj ulici 5.

Pjesmu preuzmite na našoj Download zoni na adresi singlovi.crorec.hr 

>> Maja Šuput predstavlja novi album u izdanju Croatia Recordsa

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije