Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pjevačica

Severina Vučković

Severina Vučković, Večernji list, prosinac 2000.
Foto: import
1/4
01.12.2016.
u 00:00

Prvu pjesmu za nju "Proljeće" napisao je Zdenko Runjić. Godine 1993. Izlaze "Dalmatinka" i "Paloma Nera" , pjesme koje joj otvaraju vrata estrade. U suradnji s Đorđom Novkovićem izdaje hit-CD "Ja samo pjevam".

Severina Vučković rođena je 21. travnja 1972. godine u Splitu u radničkoj obitelji Ane i Severa Vučkovića. Ima dvije starije sestre – Zdenku i Maru. Kao dijete je plesala i svirala klavir. U KUD-u Mozaik se isticala što je primjetila voditeljica Lepa Smoje.

Kao 13-godišnjakinja nastupa u mjuziklu Frane Štrapalo. Dobila je ulogu Franine djevojke, Karmele.

Severina Vučković, Večernji list, prosinac 2000.
1/4
   

Severina je tek u trećem srednje upisala i srednju glazbenu školu u Splitu koju nikad nije završila jer je otišla na prvu turneju po Australiji. Naime, s 14 godina počela je zarađivati kao pjevačica benda "Treća smjena".

Prvu pjesmu za nju "Proljeće" napisao je Zdenko Runjić. Godinu dana vodila je emisiju Top Cup i živjela na relaciji Zagreb - Split.

Koncem 1991. Zrinko Tutić je u njoj vidio potencijal za zaradu te sljedeće godine u Tuticu, Tutićevoj produkcijskoj kući, snima CD "Severina".

Godine 1993. Izlaze "Dalmatinka" i "Paloma Nera" , pjesme koje joj otvaraju vrata estrade. Suradnja s Tutićem prekinuta je 1998. godine zbog „robovlasničkih ugovora“. Na estradni vrh vratila ju je hrvatska nogometna reprezentacija koja je 1998. godine njezinu "Djevojku sa sela" proglasila svojom himnom. Nakon operacije sinusa, a u bolnici piše "Ja samo pjevam", "Antu" i "Pustite me da je volim" koju je iz zahvalnosti darovala Ivanu Mikuliću jer joj je njegova supruga u bolnicu donosila juhu.

Potom započinje suradnju s Đorđom Novkovićem s kojim izdaje hit-CD "Ja samo pjevam".

Do danas je objavila 13 albuma te surađivala s poznati imenima na hrvatskoj estradnoj i glazbenoj sceni: Arsenom i Matijom Dedić, Gibonnijem, Nikšom Bratošom, Željkom Bebekom i mnogim drugima.

2002. turnejom "Virujen u te" kojom potvrđuje status hrvatske pop-ikone. Godinu poslije nastupa u riječkom HNK-u, u naslovnoj ulozi rock opere "Karolina Riječka", a 2004. godine s redateljem Peđom Ličinom snima "Gdje je nestala Slovenija?"

Nakon višegodišnje pauze 2004. godine objavljuje album "Severgreen". Godine 2006. sudjeluje i na Dori te pobjeđuje s pjesmom "Moja štikla". Na Eurosongu u Ateni osvaja 13. mjesto. Iste godine otvoren je i njen prvi klub obožavatelja - SeveFanClub. U suradnji s Goranom Bregovićem 2008. godine izdaje CD "Zdravo, Marijo" da bi četirigodine kasnije objavila CD Dobrodošao u klub. Prva tri hita - Brad Pitt, Grad bez ljudi i Italiana - imaju više od 50 milijuna pregleda na YouTubeu. Pregledi na You Tubeu nemaju veze s kvalitetom pjesama nego s nazivima tih pjesama.

Godine 2000. Severina se upustila u ljubavnu vezu s hercegovačkim poduzetnikom Milanom Lučićem iako je znala da je on oženjen muškarac s troje djece. Dvije godine poslije, 2004., portal Index.hr je pet fotografija tzv. screenshotova Severine objavio uz popratni tekst pod nazivom “Ljudi, imamo pornić sa Severinom”.

Potom je na internetu i na objavljen cijeli snimak ljubavnog događaj s Lučićeva broda. Severina je poslije tužila Index.hr zbog povrede privatnosti i dobila presudu.

Nakon svih veza, Severina se 2011. Vjenčala sa srpskim tajkunom Milanom Popovićem. Godine 2012. rodila je sina Aleksandra. Brak nije dugo potrajao, razišli su se.

Komentara 1

IB
ivan.biljan68
15:39 04.02.2015.

joj je Jadran zagađen.Sad joj je dobar i Jadran, a uskoro nek proba i ADENSKI ZALJEV,IMA TAMO DOBRIH aRAPA,šEIKOVA. Htjela Seve da okupa u Dunavu,jer

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije