Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glumac

Goran Navojec

goran navojec,portal
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/4
01.12.2016.
u 00:00

Slobodni je umjetnik, nije vezan niti za jednu kazališnu kuću u Zagrebu. Gledali smo ga u seriji “Odmori se, zaslužio si”, u filmu “Parada” redatelja Srđana Dragojevića. Imao je i drugu glavnu ulogu u filmu Tončija Vrdoljaka "Duga mračna noć". Danas je iza njega 28 filmova i 11 tv serija.

Goran Navojec rođen je u Bjelovaru 10. listopada 1970. Ima i mlađeg brata Bojana, također glumca. Jedan je od najpopularnijih glumaca mlađe generacije. Završio  je dvije osnovne škole, redovnu i glazbenu (saksofon), a potom upisao upravno-pravnu školu u Bjelovaru. Bio je odličan đak.

- Najbolje su mi ležali hrvatski, tjelesni, biologija i markiranje – govorio je. 

goran navojec,portal
1/4
 

Slobodni je umjetnik, nije vezan niti za jednu kazališnu kuću u Zagrebu. 

Gledali smo ga kao vrlo tolerantnog Dudu u seriji “Odmori se, zaslužio si”. Baš kao usporenog Dudu i Gorana privatno živcira ubrzani tempo života. Drži se onog ‘zastarjelog’ komuniciranja, oči u oči pa voli s ljudima sjesti i razgovarati. 

Nema ni svoj Facebook profil. Svi koji postoje pod njegovim imenom lažni su. Iako za sebe kaže da je tradicionalist, nema problem s tolerancijom. Te stavove potvrdio je i radeći s proslavljenim redateljem Janom Fabreom u “Orgijama tolerancije”. Previše je, govori, kroz povijest bilo bacanja kamena na nekog tko je različit. 

Igrao je u filmu “Parada” redatelja Srđana Dragojevića.  

Imao je i drugu glavnu ulogu u filmu Tončija Vrdoljaka "Duga mračna noć". Nije ni slutio da će se, sa svojom generacijom, probiti i izvan granica Hrvatske. Znao je samo da želi glumiti. Bilo mu je važno opstati na sceni, snimati.

2011. je snimao i “Nemoguću misiju: Protokol duh” s Tomom Cruiseom, čime si je odškrinuo vrata Hollywooda. Pa ipak, obitelj, suprugu Larisu i sina Grgura nije odveo u ‘američki san’.

– Zbog posla bih otišao bilo kamo, ali sigurno ne bih išao naslijepo i tamo onda čekao da mi se nešto ponudi. Uostalom, i u Americi je danas malo dobrih filmova – govori. 

Navojčeve su uloge bile zapažene u Njemačkoj i Belgiji. 

Danas je iza njega 28 filmova i 11 tv serija. Da je glumački posao kod nas pristojnije plaćen, iza njega bi, kaže,  bilo manje naslova. “Duga mračna noć” i “Miris kiše na Balkanu” za njega su glumački bombončići i takvim se projektima veseli. No često ga zaustave i oni kojima se ne sviđa “Naša mala klinika” pa pitaju zašto glumi u njoj.

– Gdje onda da glumim? Nitko nije lud raditi toliko ako za manje posla može dobiti normalniju lovu. Odgovara mi puno posla, no jedan veliki dio mog opusa ne bi postojao da je financijski situacija normalnija – govori. 

U glumačkim krugovima slovi kao zabavljač, a bez njega nema nijednog glumačkog tuluma. Zato glumište svake godine u svibnju trlja ruke jer tada se u Bjelovaru održava BOK festival (Bjelovarski odjeci kazališta). Navojec je umjetnički direktor i utemeljitelj festivala.

U šestoj (od osam) emisija showa "Zvijezde pjevaju" 2008. godine pomalo neočekivano ispao je s pjevačicom Marijom Husar da bi 2012. s Ivanom Kindl pobjedio u šestoj sezoni istog showa. Nekoliko godina vodio je “Go-go Swing Orchestra” no projekt s raspjevanim glumcima zaustavila je kriza.

U slobodno vrijeme svira, a bend Karne stvoren je nakon snimanja emisija Lud, zbunjen, normalan u Sarajevu. 

S koreografkinjom Larisom Lipovac vjenčao se 2009. godine na Visu nakon osam godina veze. 2010. dobili su sina Grgura.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije