Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Elle Dekor

Elle Dekor: Vješalici, tronošcu i polici nagrade za hrvatski dizajn

elle dekor
Tomislav Miletić/Pixsell
31.05.2010.
u 10:10

Glavna tema Sajma jučer je bio hrvatski dizajn pa su posljednjeg dana proglašeni pobjednici natječaja Elle Dekora.

Prvim Sajmom stanovanja Elle Dekor više su nego zadovoljni organizatori i izlagači, a da je Hrvatskoj potreban, pokazuje i više od 10.000 posjetitelja u dva od tri dana, koliko je trajao.

Priliku na Elle Dekoru dobili su i hrvatski dizajneri, koji su bili središnja tema Sajma. U nedjelju su tako proglašeni pobjednici Elle Dekorovog natječaja za najbolji hrvatski dizajn namještaja.

Zanimljivo rješenje police Stefana Krivokapića nazvano ‘Modularna jedinica 18.5°’ osvojilo je žiri funkcionalnošću i estetikom, dok je tronožac ‘Micho’ Ive Jerković najviše zaintrigirao žiri podsjećajući na tronošce naših baka i djedova.

Pravi ‘elledekorovski’ pobjednik, pak, je prema riječima glavne urednice hrvatskog izdanja Elle Dekora Branke Trbović, Grupa za svoje rješenje samostojeće vješalice za odjeću ‘3G3’.

Pod imenom Grupa djeluju tri mlada hrvatska dizajnera, Tihana Gotovuša, Ivana Radovanović i Filip Despot, koji svojim primjerom pokazuju da za hrvatski dizajn postoji tržište, a da bez vlastitog truda nema rezultata.

– S obzirom na situaciju u hrvatskom produkt dizajnu, zaključili smo da ne treba čekati da nam se netko obrati, nego pokrenuti projekte na vlastitu inicijativu i pokazati kako radimo. Sada će se još jedan naš rad proizvesti i sjajno je da se to događa – kazao je Filip Despot, jedan od dizajnera Grupe, koja namjerava pokrenuti i proizvodnju vlastitog brenda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?