Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
liječnička pogreška

U slučaju male Mije inspekcija zdravlja pronašla brojne propuste

'11.04.2012., Zagreb - Roditelji tragicno preminule Mije Antunovic, Dijana i Ivan, krive lijecnike za niz propusta prilikom hitne intervencije prilikom koje je dijete prebaceno u krivu bolnicu. Photo:
'Borna FIlic/PIXSELL'
Autor
Sonja Hoffman
27.04.2012.
u 11:48

Za propuste se terete tehničar, liječnik dojavnog centra, liječnica Hitne koja je Miju uputila u KB Merkur te sama bolnica

Nakon što je nalazom Zavoda za sudsku medicinu utvrđeno da je Mia Antunović, 18-mjesečna djevojčica koja se ugušila zrnom graha, umrla zbog začepljenja desne i djelomičnog začepljenja lijeve dušnice, inspekcija Ministarstva zdravlja završila je svoj dio posla.

– Nalaz je gotov i proslijeđen MUP-u, DORH-u te komorama liječnika i sestara – rekao je ministar zdravlja Rajko Ostojić i dodao da je pri pružanju pomoći bilo ozbiljnih proceduralnih i tehničkih propusta kakve neće tolerirati. Neslužbeno doznajemo, osim pogreške tehničara, koji je na putu u KB Merkur bio na suvozačevu mjestu, te liječnika dojavnog centra 94, koji je poziv liječnika iz Merkura ocijenio stupnjem hitnosti tri, za pogrešku se tereti i liječnicu Hitne. Ona je Miju poslala u bolnicu Merkur koja se ne bavi dječjom otorinolaringologijom i nema aparaturu za operacije.

– Nije točno, bolnica Merkur ima ISO certifikat 2000 i to baš za dječju otorinolaringologiju – prokomentirala je ravnateljica Hitne Slobodanka Keleuva nalaz inspekcije. Podsjetila je da liječnica koja je prva pregledala Miju u ambulanti Hitne nije ustanovila strano tijelo u grlu, ali ni smetnje disanja. Kako je djevojčica bila dobrog općeg stanja, posumnjala je da se strano tijelo nalazi u donjem dijelu ždrijela ili gornjim dišnim putevima. Malenu je uputila na pregled u bolnicu prema mjestu stanovanja koja ima dječju otorinolaringologiju, KB Merkur. Liječnica u Hitnoj, dodala je, nije mogla utvrditi da je strano tijelo u dušnicama.

Neslužbeno doznajemo, inspekcija je utvrdila i ozbiljne propuste u anesteziološkoj i kirurškoj dokumentaciji bolnice Merkur, gdje je dijete u sali bilo 40 minuta prije nego što su ga liječnici odlučili prebaciti na Rebro.

– Još nisam dobio nalaz inspekcije – rekao je ravnatelj KB-a Merkur dr. Željko Vidas. Dodao je i da će, ako je bilo propusta, tražiti očitovanje liječnika.

Komentara 10

AC
actros
12:36 27.04.2012.

tako je to u zivotu kad te lijece,vode drzavu,ljudi koji su pokupovali fakultete a nemaju znanja ...jadne li drzave .....

TI
tintilinic100
12:44 27.04.2012.

ADMIN Kako to da se ovdje daje link na kraju članka na Jutarnji list, a jučer kada sam ja dao link drugom čitatelju za mojposao.net pobrisali ste mi komentar??? Da li se linkovi mogu stavljati ili se ne smiju stavljati????? (Linkovi nisu dopušteni. Vijest u ovom članku preuzeta je od Jutarnjeg lista. Admin)

MA
maliscrnompakicom
12:33 27.04.2012.

Djevojcica je preminula jer se nije prezivala cacic,pusic,milanovic,linic...n

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije