Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesreća kraj Drniša

Pirotehničar stao na minu i ostao bez noge

mina
Foto: HGSS
1/16
17.02.2015.
u 14:50

Stradali pirotehničar zaposlenik je tvrtke Rumital generala Miljenka Crnjca

Tijekom razminiravanja brda u selu Ružići kraj Drniša danas iza podneva teško je stradao 36-godišnji pirotehničar koji je nagazio na protupješačku minu. U nesreći je ostao bez noge, a s mjesta stradavanja prevezen je u bolnicu helikopterom.

Glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske Marica Kosor rekla nam je da policija neće raditi očevid jer se radi o nepristupačnom terenu:

– O nesreći smo izvijestili državno odvjetništvo u Kninu. Saznanja o događaju prikupit ćemo od pirotehničara koji su sa stradalim bili na razminiravanju u Ružićima – kaže glasnogovornica.

Stradali pirotehničar zaposlenik je tvrtke Rumital generala Miljenka Crnjca.

HGSS javlja kako je "prema izjavi pirotehničara na terenu, riječ o antimagnetnoj protupješačkoj mini, tip 2 ("pašteta")". Dojavu su dobili preko Centra 112, a istovremeno je angažiran i helikopterski transport HRZ-a iz Divulja.

 – S obzirom na to da je helikopterski pristup bio izravno na mjesto nesreće bio neizvediv, kolege pirotehničari su organizirali transport od 1,5 km kroz sigurnosni izlaz iz minskog polja. Ozlijeđenoj osobi su dežurno pirotehničko sanitetsko osoblje i HGSS pružili nužnu prvu pomoć, a potom je helikopterom HRZ-a prebačen na helidrom KBC-a Firule u Splitu, poručuju iz HGSS-a.

>>U eksploziji kod Soljana poginuo pirotehničar iz Splita

Komentara 51

KO
kompjuter
15:02 17.02.2015.

sad treba ovom dečku dati 10.000 kn mirovinu i odštetu 100.000 kn a oduzeti onom bradonji sve što je dosad pokupio od mita i nas svijuh i namiriti ovog dečka

XX
xxx008
15:17 17.02.2015.

Drži se kolega,želim ti brz oporavak koliko god to bude moguće.

SI
Sinatra
15:43 17.02.2015.

Možda bi se zastupnici u Saboru trebali nacrtati ispred Pupovca držeći "paštete"? Ako može Pupi selotejp možemo i mi paštete da mu pokažemo da Domovinski rat još nije gotov i da Hrvati još uvijek ginu od srpske ruke. Nema pomirenja...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije