Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
financijske malverzacije

Tajkun Željko Žužić optužen da je iz tvrtke isisao 437 milijuna kuna

željko žužić
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
24.08.2015.
u 17:47

Solidum Žužić državi nije platio 47,6 milijuna kuna poreza

Poznati velikogorički tajkun i vlasnik trgovačkog centra Solidum Željko Žužić (57) nizom financijskih malverzacija u periodu između 2007. i konca 2010. godine uspio je izbjeći plaćanje čak 47,6 milijuna kuna poreza koje je dugovao državi. Barem ga tako tereti optužnica koju je protiv njega u ponedjeljak podiglo Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu prema kojoj se Žužić također sumnjiči da je na nezakonit način stekao nekretnine u vrijednosti vrtoglavih 437 milijuna kuna.

Žužić je kao vlasnik i osnivač tvrtke Solidum Žužić obustavio poslovanje tog trgovačkog društva kako ne bi morao podmiriti porezne dugove prema državi, i to tako da je poslovnu i financijsku djelatnost prenio na druga tri trgovačka društva kako bi nastupila nelikvidnost i blokada žiro-računa, što se i dogodilo u rujnu 2007. godine. U tom trenutku “Solidum Žužić” je državi dugovao 47,6 milijuna kuna poreza. Potom je nizom ugovora i prijenosima vlasništva na nekretninama između svoja tri društva uspio postati vlasnik nekretnina u vrijednosti od 437 milijuna kuna, a državi porez nikada nije podmirio.

Žužić je zbog sumnje u financijske malverzacije bio uhićen krajem 2013. godine, a u pritvoru je proveo tri mjeseca. Nakon toga je postao ključni svjedok, ali i suoptuženik Marine Lovrić Merzel kojoj je navodno dao 100.000 eura mita kako bi njegova tvrtka pobijedila na natječaju kojim se nudilo vlasništvo nad 50 posto udjela u Cestama Sisak.

>> Žužić: Županica 100.000 € nije brojila, novac je stavila na stolić

Komentara 51

ST
strsljen2013
18:23 24.08.2015.

Kada bi svim tajkunima koji su se obogatili preko noći i kupovali po jednu kunu zbrojila "zarada" iznosila bi koliki je dug Hrvatske.

Avatar maxist
maxist
18:15 24.08.2015.

svi znaju sve...desetljeće u kojem je svaka vlast dobivala dokaze,papire,prijave i......uredno zataškavala..........očito je podmirivao privatne apetite jer svaki tzv. normalan-prosječan čovjek završi u roku od mjesec dva pod ovrhom I u ćuzi za kikiriki iznose........"pravna država" nije u stanju nititi pri volji čak ni privid održati........

Avatar štrumpf
štrumpf
18:20 24.08.2015.

Bude kum Mesić sredio već nešto..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije