Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ardis grupa

Zbog nesporazuma s općinom Maistra se povlači iz Vrsara

Hotel Adriatic Maistra
Maistra
26.03.2010.
u 12:38

Spor i problem naknade Maistra je naslijedila nakon preuzimanja tvrtke Anita. Ističu da općina traži neprihvatljivo visoku naknadu od tri eura po četvornom metru.

Članica Adris grupe Maistra obustavlja poslovanje u Vrsaru zbog zemljišta na kojem ima objekte, a oko kojeg se spori s Općinom Vrsar. U Maistri tvrde da općina traži neprihvatljivo visoku naknadu. Objekti na zemljištu koje je predmet spora do daljnjeg će ostati zatvoreni i neće primiti goste za uskrsne blagdane. Zbog nesporazuma tvrtka obustavlja i sve investicije na području općine. Spor i problem naknade Maistra je naslijedila nakon preuzimanja tvrtke Anita.

- Izloženi smo nerazumijevanju, antipoduzetničkoj i gruboj politici ucjene Općine Vrsar koja nam je jednostrano nametnula cijenu zemljišta od gotovo tri eura po četvornom metru. Tako visoku naknadu ne plaća ni jedna druga turistička kompanija. Spremni smo, i to u pregovorima zastupamo, na pravičnu naknadu koju će odrediti država u sklopu cjelovitog rješenja za problematiku tzv. turističkog zemljišta. Štoviše, spremni smo da se to rješenje primijeni za cjelokupno razdoblje od početka spora. Nismo, međutim, spremni na ucjene i jednostrane namete koji onemogućuju poslovanje tvrtke i njezinu dugoročnu održivost - izjavio je na izvanrednoj konferenciji za novinare predsjednik uprave Maistre Kristian Šustar. 

Iz Maistre su istaknuli da jamče zaposlenicima ostanak na poslu te da će nastaviti razgovore s predstavnicima lokalnih vlasti i pokušati postići dogovor.

Ključne riječi

Komentara 2

UM
umag
12:59 26.03.2010.

sve te paraopćine treba pod hitno ukinuti isti smo kao i srbi tamo je svako selo imalo svoju vojsku ovdje svaka selendara svoju općinu

ZG
zg2012
14:06 26.03.2010.

Nemojte na općinare, moraju od nečega financirati svoje besmisleno postojanje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije