Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UVODNIK

Zamrzavanje plaća i u cilju osvještenja precijenjenih kadrova

15.11.2008.
u 12:28

Iako je u prošlom uvodniku bilo riječi o plaćama i vjerojatnoj potrebi njihove stagnacije, zbog cjelokupne negativne situacije na tržitšu, ali i zato što menadžerske plaće pojedinaca u nekim sektorima bezrazložno rastu, opet se vraćamo toj temi. Vlada je poruku zamrzavanja plaća poslala zbog krize, no bit će zanimljivo vidjeti hoće li ozbiljnost situacije osvijestiti i pojedine poslodavce, ali i osobe iz pojedinih traženih sektora, koji su u mogućnosti sami postavljati uvjete za posao.

Sve je to dovelo do toga, reći će vlasnici iz tih traženih sektora, da se i manje kvalitetni ljudi dobro plaćaju, što u konačnici ruši konkuretnost. Možda će se sada početi više razmišljati o ulaganju u ljude na druge načine, odnosno motiviranosti druge vrste, koja ne mora biti izražena isključivo novcem. No ono što će biti zanimljivo vidjeti jest i način na koji će poslodavci dogovoriti i objasniti zaposlenicima situaciju koja slijedi na tržištu te moguće poteze koje će i njihova tvrtka trebati poduzeti.

Sadašnja situacija, bez obzira na nervozu, nikako ne smije biti dodatni okidač u odnosima u tvrtkama, nego mogućnost da se, uz dobru komunikaciju, još izražajnije objasni situacija i planovi.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije