Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Vrijeme je za vlastiti dom!

HPB
07.02.2022.
u 06:40

Kupovina nekretnine za veliki broj ljudi najveća je financijska odluka u životu. Iako se kamatne stope na kredite posljednjih godina snižavaju, otplata stambenog kredita uvijek je značajna stavka u kućnom budžetu.

Stalni porast potražnje za stambenim kreditima u Hrvatskoj poštanskoj banci dokaz je da klijenti prepoznaju HPB kao banku koja razumije njihove potrebe i u svakoj situaciji nastoji ponuditi što pristupačnije uvjete.    

Uz HPB ušteda na javnobilježničkim troškovima

HPB mladim ljudima koji žele riješiti stambeno pitanje nastoji taj proces učiniti što pristupačnijim i uz što manje troškova, kaže izvršna direktorica Sektora poslovanja sa stanovništvom Vedrana Čulo Gusić:

„Kupnja vlastitog doma trebao bi biti poseban i lijep događaj, a mi kao banka tome možemo doprinijeti prilagodbom svoje ponude okolnostima na tržištu i uvijek nastojati podržati zahtjeve postojećih i potencijalnih klijenata.

Zbog toga, svima koji kupuju nekretninu ili žele refinancirati već postojeći stambeni kredit druge banke, tijekom cijele 2022. godine HPB podmiruje troškove procjene nekretnine kao i sve javnobilježničke troškove vezane uz kredit.

To znači da trošak solemnizacije, izjave o zapljeni primanja i ovjeru izjava o vlasništvu nekretnine snosimo mi. Svojim klijentima omogućujemo uvijek poželjnu i dobrodošlu uštedu uz povoljnije uvjete.“

Svojom ponudom redovnih stambenih kredita HPB je izgradila poziciju pouzdanog partnera u široj populaciji gdje stalno stječe nove klijente. Posljednjih pet godina Banka aktivno sudjeluje i u programu subvencioniranog kreditiranja namijenjenog mladima koje provodi Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama te je kontinuirano nudila najbolju ponudu s najnižom efektivnom kamatnom stopom. Na taj način, HPB je ukupno, otkako je uključena u program APN-a, omogućila novi dom za 2425 klijenata i njihove obitelji. Samo u posljednje tri godine, uz Hrvatsku poštansku banku je u svoja četiri zida uselilo 2064 klijenata, što dokazuje veliki interes za suradnju s HPB-om.

Dodatne pogodnosti prema potrebama klijenata

Osim po najpovoljnijim kamatama te iskusnim, brzim i pouzdanim bankarskim timovima, klijenti biraju HPB zbog atraktivnih dodatnih pogodnosti koje pruža uz stambeno kreditiranje. Budući da je potražnja za APN kreditima tijekom ranijih tranši pokazala značajan interes klijenata za dodatnim sredstvima za potrebe uređenja nove nekretnine, HPB je u prethodnom krugu APN-a klijentima nudila odlično prihvaćen nenamjenski kredit uz najpovoljnije uvjete i gotovo prepolovljenu kamatnu stopu u odnosu na redovnu liniju nenamjenskih kredita.

Za proljeće 2022. godine najavljen je novi krug subvencioniranog stambenog kreditiranja i HPB je spremna i ovog puta podržati inicijativu države za poboljšanje demografske slike Hrvatske te tako pridonijeti ostanku mladih obitelji u našoj zemlji.

Potražnja za APN kreditima u 2021. je, kao i svake godine, bila izrazito velika te je interes za APN kreditima činio trećinu svih zaprimljenih zahtjeva za stambenim kreditima u HPB-u. I redovnih i APN kredita iz godine u godinu najviše je u Gradu Zagrebu kojeg slijede Osječko-baranjska, Splitsko-dalmatinska i Zagrebačka županija, a najviše se stanova kupuje u većim gradovima gdje je i najviše novogradnje.

Počele pripreme za novi krug APN kredita

Za sve one koji bi htjeli sudjelovati u predstojećem APN krugu i iskoristiti državne subvencije, idealno je vrijeme za početak pripreme. Obzirom da je APN na svojim stranicama najavila novu javnu ponudu za proljeće 2022. godine, opravdano očekujući i daljnju suradnju sa APN-om, HPB poziva sve zainteresirane građane da zatraže sastanak u HPB-u kako bi se upoznali s trenutno dostupnim informacijama i prethodnim iskustvima tijeka procesa.

Onima koji nisu uspjeli realizirati subvencionirani stambeni kredit u prijašnjim tranšama, Hrvatska poštanska banka ponudila je odobravanje redovnog stambenog kredita po istim kamatnim uvjetima koji su vrijedili za subvencionirane stambene kredite, a to namjerava nuditi i ubuduće.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije