Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BAKA LJUBA

Vrijedne ruke Bake Ljube u srcu Slavonije nude magične domaće proizvode od višanja i malina te uživanje u pravom ugođaju sela

Vrijedne ruke Bake Ljube u srcu Slavonije
Foto: Promo
1/4
11.11.2019.
u 14:23

Poduzetnica Ljubica Vido je uključivanjem u projekt Ženska perspektiva naučila korisna znanja o marketingu i prodaji svojih proizvoda te širenju biznisa

Ljubica Vido ili baka Ljuba je pozitivna i nasmijana žena vrijedna divljenja, majka je osmero djece, koja joj sa suprugom Branom svakodnevno pomažu vođenju obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva (OPG-a). U sklopu svog OPG-a pruža turističke usluge smještaja, ima dvije sobe s pet kreveta i kušanja domaće hrane i pića, sve uzgojeno na svom OPG-u.

Poznati je specijalitet kuće vino od višanja, za koje Ljubica kaže da se uvijek pije u paru, nikad sam, i da tada ima posebna magična svojstva. Također proizvode liker i sirup od maline. Svi proizvodi u njezinoj ponudi napravljeni su od voća i povrća iz njezinog voćnjaka i vrta, po tradicionalnoj recepturi.

Foto: Arena Hospitality Group

Želja im je registrirati kušaonicu vlastitih domaćih proizvoda te sljubiti domaću zaboravljenu hranu i piće. Točnije, prodavati svoje proizvode na kućnom pragu uz pružanje usluge smještaja u sklopu svog OPG-a, za što su joj trebala nova znanja i vještina iz marketinga i prodaje, a koje je dobila u projektu. Prodaju svojih proizvoda rade po sajmovima širom Hrvatske. Najbolju prodaju vina od višanja, likera i sirupa od malina rade Ljubica i muž Brana u paru, jer su se kroz godine već uhodali i ne prodaju samo proizvod nego i priču o svom poljoprivrednom gospodarstvu i privatnom životu, koji je pun dogodovština, a zbog mnogobrojne obitelji ima ih jako puno.

Ljubica s obitelji živi u naselju Grabarje pokraj Kutjeva u Požeško-slavonskoj županiji. Svakako je preporuka navratiti i probati vino od višanja kod bake Ljube, a ona će vas rado, osim s vinom počastiti i s nekom svojom životnom pričom. Što će vas motivirati da dođete i drugi put u još većem broju sa svojom obitelji ili prijateljima i uživate u idiličnom seoskom okruženju i druženju s ovom vrijednom obitelji.

„U projekt Ženska perspektiva sam se uključila kako bih naučila što više o marketingu i prodaji. Edukacija i savjeti koju sam dobila u projektu su kvalitetni i primjenjivi, najvažnije je od svega što nam naši predavači i dalje pomažu. Zahvale upućujem Tomislavu i Dragici te predavačima koji su nam omogućili sve ovo. Ipak je najveće blago bilo upoznati šezdeset pet poduzetnica i s njima podijeliti razmišljanje i savjete te vidjeti da nisi jedina“, kaže Ljubica.

Foto: Arena Hospitality Group

Ljubica Vido jedna je od 65 poduzetnica koje su sudjelovale u projektu Ženska perspektiva, odnosno pod punim nazivom Nova perspektiva za žene u nerazvijenim područjima Hrvatske, kojim se kroz stjecanje novih znanja i vještina te savladavanjem novih kanala prodaje poticalo žene koje imaju registrirani gospodarski subjekt, a bave se poljoprivrednom proizvodnjom, agroturizmom, izradom rukotvorina i suvenira, na daljnji razvoj i jačanje poslovanja kroz upoznavanje s pozitivnim primjerima razvijenih dijelova Hrvatske.

Projekt Ženska perspektiva provodi Udruga za razvoj poduzetništva PERSPEKTIVA iz Lipika, a financira The Coca-Cola Foundation. Sadržaj je nastao u suradnji s Udrugom Perspektiva

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije