Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽENSKA PERSPEKTIVA

Dobitnica nagrade za najbolju poduzetničku priču: Projekt mi je donio i više nego što sam očekivala

Ženska perspektiva
Foto: Udruga perspektiva
1/2
12.12.2019.
u 16:31

Valentina Vidović dobitnica je nagrade za najbolju poduzetničku priču na završnoj konferenciji projekta Ženska perspektiva u Osijeku

„Imam 39 godina, udana sam i majka troje djece. Po zanimanju sam ekonomistica i nositeljica sam OPG-a Vidović od 2008. koji se nalazi u mjestu Zbjegovača kod Kutine u Sisačko-moslavačkoj županiji“, započinje svoju poduzetničku priču Valentina Vidović.

Sve poslove na OPG-u odrađuje cijela obitelj, Valentina i njezin suprug, njihove dvije kćeri i sin. „Shvatili smo da ne želimo proizvoditi samo sirovinu već od OPG-a i poljoprivredne proizvodnje želimo prerasti u poduzetnike prerađivače te od svoje sirovine izraditi krajnji proizvod za šire tržište“, pojašnjava Valentina. „Bavimo se ratarstvom, uzgojem mesne pasmine koza, sadimo buče golice i proizvodimo bučino ulje. Od 2016. godine bavimo se i ekološkim uzgojem ljekovitog bilja, paprene metvice i kamilice, a ove smo godine posadili i prve tri tisuće sadnica kiwana i batata“, kaže.

Valentina Vidović uključila se u projekt Ženska perspektiva, koji je pokrenut 2018. godine kao odgovor na sve izraženiju potrebu osnaživanja ženskog poduzetništva u slabije razvijenim dijelovima Hrvatske. I polučio je veliki interes i iznimne rezultate.

“Kroz projekt Ženska perspektiva vidjela sam priliku za ostvarenje našeg cilja i nisam pogriješila jer sam upoznala nove ljude koji nam pomažu u našem poslovanju. Također sam upoznala 60 vrijednih i divnih žena iz Slavonije i iz Banije sa kojima sam se povezala. S nekima sam ostvarila i poslovnu suradnju, a s nekima postala i dobra prijateljica“, istaknula je Valentina.

Foto: Udruga Perspektiva

„Trenutno radimo i razvijamo cijelu paletu novih proizvoda od paprene metvice. Na projektnim aktivnostima poduzetnice su uvijek imale priliku prezentirati svoje proizvode, tako sam promovirala naš brend ValVida“, kazuje Valentina.

„Na poslovnim edukacijama sam naučila kako napraviti ostvariv i dobar poslovni plan za naš OPG i jako se veselimo proljeću i početku njegove realizacije, a do tada nas očekuje puno posla na njivama. Zadovoljna sam s projektom jer mi je donio i više od očekivanog: od dobrog iskustva, odličnih edukacija koje već primjenjujemo u svom poslovanju do toga da se promijenio moj stav o tome da ja zaista i mogu postići svoj cilj uz pomoć ljudi iz projekta. Na edukacijama sam naučila sve o poduzetništvu, brendiranju i javnom nastupu, prezentiranju i sebe i vlastitih proizvoda. Jako sam zadovoljna sudjelovanjem u projektu jer nastavljamo suradnju s našim mentorima i cilj nam je naš poslovni plan koji uključuje preradu ljekovitog bilja u sirupe provesti u djelo“, zaključuje.

Svi zainteresirani za njezine proizvode Valentinu Vidović mogu pronaći na Facebooku ili je kontaktirati na broj telefona 098 901 33 77.

Projekt Ženska perspektiva provodi Udruga za razvoj poduzetništva PERSPEKTIVA iz Lipika, a financira The Coca-Cola Foundation. Sadržaj je nastao u suradnji s Udrugom Perspektiva

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije