Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Ženska perspektiva

„Tražila sam način kako krenuti naprijed. Sudjelovanjem u projektu mnogo sam naučila“

Zbog velike potražnje na tržištu, posljednje dvije godine neprekidno širi svoj asortiman, a u tome su joj pomogle poslovne edukacije i iskustva drugih
16. prosinca 2019. u 09:25 164 prikaza
Edita Sabolović
Foto: Udruga Perspektiva
Pogledajte galeriju 1/3

U mjestu Trojstveni Markovac kraj Bjelovara, živi i radi poduzetnica Edita Sabolović koja vodi obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo. Rođena je 1976. godine, udana je i majka dvoje djece. Ideja o proizvodnji kupina došla je spontano. I na kraju se pretvorila u ozbiljan biznis. Kako je Edita imala problema s anemijom, a stručnjaci za to preporučuju konzumaciju kupine i kupinovo vino, odlučili su sami početi uzgajati kupine.

Edita Sabolović | Autor : Udruga Perspektiva Foto: Udruga Perspektiva

„Moje gospodarstvo bavi se proizvodnjom kupinovog vina, likera od višanja, kupina i medice, rakije od kupina i šljiva, džemova od višanja, kupina, šljiva, marelica i smokve te sokova od kupine. Još 2006. godine smo posadili prve sadnice, a od 2011. godine smo na tržištu. U početku smo proizvodili samo kupinovo vino, a unazad dvije godine proširili smo svoj asortiman jer je to zahtijevala potražnja i tržište“, ističe Edita.

Aktivno prati sve sajamske prigode u zemlji od Umaga, Zadra do Osijeka, a maštovite staklenke i bočice različitih oblika i veličina u koje su upakirani njihovi proizvodi nikoga neće privući će pažnju svakog prolaznika. U ove adventske dane njezin štand Božićna priča Sabolović možete posjetiti i kupiti njezine proizvode ako se uputite u Grabovnicu pored Čazme na čuvenom imanju obitelji Salaj. Editine proizvode možete nabaviti i preko stranice na Facebooku – OPG Sokolović.

Svoju motivaciju da se priključi projektu Ženska perspektiva opisuje kao želju da nauči nešto novo, da razmjeni iskustva sa ženama koje se nalaze u raznim situacijama i raznim granama poljoprivrede.

Edita Sabolović | Autor : Udruga Perspektiva Foto: Udruga Perspektiva

„Tražila sam način kako krenuti naprijed i što mi u tome nedostaje. Upoznala sam nove ljude, poslušala njihove poduzetničke priče, jer svi smo različiti. Prošli smo dobre poslovne edukacije koje su mi puno pomogle. Neke od njih primjenjujem u sadašnjem poslovanju kao primjerice marketing, korištenje barkoda, pripremanje poklon paketa. Sklopila sam poslovnu suradnju s pojedinim poduzetnicama Istre koje sam upoznala preko Udruge "Perspektiva". Sudjelovala sam u prodaji u Coca-Coli i u Umagu na rivi gdje nam je bila omogućena kućica tijekom sezone. Zahvaljujem se Dragici, Tomislavu i naravno gradonačelniku grada Umaga. Zadovoljna sam jako projektom, puno toga sam naučila i upoznala 65 prekrasnih poduzetnica, koje su svaka na svoj način posebne“, zaključuje.

Projekt Ženska perspektiva financira The Coca-Cola Foundation

 

Severina najavila veliku regionalnu turneju "The Magic Tour"
NIJE JOJ BILO LAKO
Severina nakon 17 godina progovorila o čuvenoj snimci: 'Šest mjeseci nisam izašla iz kuće'
Nikša Bratoš
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Pogled iza scene: Što treba za kvalitetan nastup i kako je biti glazbenik u doba korone?