Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Ženska perspektiva

Primjena novih znanja i poduzetničkih vještina omogućila je širenje poslovanja

Petru je na sudjelovanje u projektu Ženska perspektiva potaknula spoznaja vlastite potrebe za usavršavanjem u marketinškim znanjima
11. veljače 2020. u 08:50 413 prikaza
OPG Klemen
Foto: Udruga Perspektiva
Pogledajte galeriju 1/4

Poduzetnica Petra Klemen iz Pitomače u Virovitičko - podravskoj županiji, energična i poduzetna mlada žena, pokretačica je i nositeljica maloga obiteljskog gospodarstva OPG Klemen koje se bavi ekološkom proizvodnjom matičnog soka aronije

Uz supruga, cijela obitelj sudjeluje u proizvodnji sve traženijeg matičnog soka aronije kojim se općenito jača organizam i podiže imunitet i koji polagano pronalazi svoje kupce na širem hrvatskom tržištu. Upravo spoznaja vlastite potrebe za usavršavanjem u marketinškim znanjima Petra je prepoznala u projektnim aktivnostima na motivacijskoj radionici projekta Ženske perspektive, održane u Virovitici u sjedištu županije.

Na prvom okupljanju poduzetnica na projektnim aktivnostima projekta Ženska perspektiva predstavila je svoj proizvod i oduševljeno prihvatila sudjelovanje. “Nedostatak marketinškog znanja i znatiželja potaknuli su me da se uključim u projekt udruge Perspektive“, započinje Petra priču o svojem razvojnom poduzetničkom pothvatu.

OPG Klemen | Autor : Udruga Perspektiva Foto: Udruga Perspektiva

„Odličan finalni proizvod smo već imali, ali novim znanjima i poduzetničkim vještinama učvrstili smo i reorganizirali poslovanje te osmislili i napravili bazu podataka kupaca koja nam omogućava lakše snalaženje i organizaciju dostave matičnog soka aronije u sve dijelove Hrvatske. Baza podataka svakim tjednom raste budući da nam se javlja sve više zadovoljnih kupaca, kao i onih koji dolaze po preporuci“, ističe Petra.

„Također smo u poslovanju primijenili i druge marketinške alate i strategijske taktike poput pozicioniranja na društvenim mrežama što nam je u velikoj mjeri pridonijelo daljnjoj prodaji. Projekt mi je pružio priliku poslovnog povezivanja i s drugim poduzetnicima koji se  bave proizvodnjom aronije te u nedostatku vlastitog soka otkupljujemo i sam plod direktno nakon berbe što nam omogućuje povećanje prodaje i zadovoljenje potražnje kupaca“, objasnila je. 

OPG Klemen | Autor : Udruga Perspektiva Foto: Udruga Perspektiva

„Projektom udruge Perspektiva sam jako zadovoljna. Dozvolio mi je uvid u svakodnevicu drugih poduzetnica koje se bave istom ili različitom problematikom, dozvolio mi je i drugačiji, emocionalan pogled na samo poduzetništvo pošto sam bila svjedok metamorfoze drugih poduzetnica, ali i same sebe kroz sve faze, od straha zbog rizika do samopouzdanja i volje za rastom usprkos svakodnevnim preprekama“, zaključuje. OPG Klemen dostupan je kupcima na stranici na Facebooku i na broju telefona 099 712 2014.

Projekt Ženska perspektiva financira The Coca-Cola Foundation

Tragedija u Jelenju
velika tragedija
Mještani Jelenja u kojem je poginuo Dorian tvrde: Sajla je u šumi već dugo, ali nikad prije u razini glave
Preduvjet za ostvarivanje koncepta pametnog grada