Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Potrošač

U Vodovodu i kanalizaciji višak od 2,8 milijuna kuna zbog preplata građana

Preplate će se retroaktivno vratiti potrošačima za razdoblje od 1. siječnja 2018. svima onima koji to dosad nisu zatražili. Za sve preplate nastale prije toga, nažalost, povrat nije moguć zbog zastare, izvijestili su
30. listopada 2019. u 17:24 2 komentara 232 prikaza
Ilustracija
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U splitskome komunalom poduzeću Vodovodu i kanalizaciji ostvaren je višak od 2,8 milijuna kuna za koji se dodatnom provjerom utvrdilo kako pripada građanima, to jest potrošačima koji su preplatili račune za vodu, priopćeno je u srijedu iz te tvrtke.

REDAJU SE ŠALE Ovo se ne viđa svaki dan: Kreativac s posebnim mjenjačem došao na tehnički

"Preplate su uvijek postojale zbog raznoraznih razloga, a česte su uvođenjem i omasovljavanjem korištenja internet bankarstva, gdje je moguće da ista uplata pogreškom korisnika 'prođe' po dva ili čak tri puta te da to potrošač ne primijeti, ili, primjerice, kod vlasnika apartmana koji račune plaćaju po nekoliko mjeseci ili čak pola godine unaprijed, na 'neviđeno', pa se naknadno utvrdi da su preplatili. Također bilježimo uplate bez poziva na broj i broja računa koji se plaća pa nam je takvu uplatu gotovo nemoguće povezati s pravim računom vlasnika", izjavio je zamjenik direktora te tvrtke Tomislav Prljević.

Istaknuo je kako su u toj tvrtki odlučili izvijestiti svoje potrošače o preplati, i to na uplatnici na kojoj su dosad mogli vidjeti samo stanje duga.

"Od sada će tu moći pronaći i podatak o mogućoj preplati te će im se omogućiti, kao i do sada, da zatraže povrat novca ili umanjenje sljedećeg/sljedećih računa za preplaćeni iznos. To će moći učiniti u službi za potrošače Vodovoda i kanalizacije i ispunjavanjem zahtjeva, a sve informacije o tome mogu dobiti i telefonom preko našega pozivnog centra", objasnio je Prljević.

obljetnica Prošlo je 40 godina od kako je UNESCO upisao Dubrovnik na popis zaštićenih dobara

Preplate će se retroaktivno vratiti potrošačima za razdoblje od 1. siječnja 2018. svima onima koji to dosad nisu zatražili. Za sve preplate nastale prije toga, nažalost, povrat nije moguć zbog zastare, izvijestili su iz Vodovoda i kanalizacije.

"Pri donošenju odluke o povratu preplaćenog novca konzultirali smo pravne savjetnike udruge 'Splitski potrošač', koji su nam rekli da su preplate nastale prije 1. siječnja 2018., baš kao i dugovi, u zastari", rekao je Prljević.

Pozvao je potrošače da ubuduće na uplatnicama redovito provjeravaju stanje svojih računa te da prilikom uplate pozorno popunjavaju sve potrebne "kućice", osobito opis plaćanja i poziv na broj kako bi se njihova uplata uredno povezala s pravim računom.

Bejrut
PRELIMINARNI REZULTATI ISTRAGE
Ekskluzivno otkrivamo što je uzrok eksplozije u Libanonu: Riječ je o ljudskoj greški
Tri dana Zagreba i okolice za obitelj
IZLETI
Tri dana Zagreba i okolice za obitelj: Lovite tartufe, doznajte sve o legendarnim coprnicama i zmajevima te špiljskom nakitu
  • Dobrojavno:

    Nama u Zagrebu kontra 3miljuna minus stalno! Kako to? (Ovim putem pozdravljam frenda Mikija)

  • Majk100:

    Tomo nezanimaju me tvoja opravdanje nego mi vrati lovuuu!