Naslovnica Biznis Gospodarstvo

Kako se upravljalo novcem: Tvrtke, stanovi, mercedesi, umjetnine...

Sabina Škrtić razriješena dužnosti v.d. predsjednice HGK
28. ožujka 2014. u 11:00 3 komentara 3916 prikaza
Nadan Vidošević
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

HGK u posjedu ima tvrtku Meranija u Rijeci s temeljnim kapitalom od pet milijuna kuna, za koju se ne zna čime se bavi, a predsjednica Nadzornog odbora je Zdenka Peternel. Kako se prije pisalo, preko nje je HGK u vlasništvu držao već godinama zatvoreni hotel Panorama.

Komora je prije nekoliko godina kupila zemljište u zagrebačkom Stenjevcu na kojem se trebao graditi stambeni objekt, ima i četiri prazna stana u Zagrebu sa 60 parkirališnih mjesta, investiciju Razvojni centar u Karlovcu i jednu u Otočcu, za koje svrha nije jasna, tri garažirana mercedesa koja nisu bila u upotrebi, nego navodno namijenjena “delegaciji”, umjetnine vrijedne 18,1 milijun kuna te 2000 predmeta koji nisu uknjiženi i nemaju oznaku, ili jesu uknjiženi, ali ih nema.

Dio je to rezultata tzv. clean starta koji je utvrdio da se loše upravljalo novcem HGK za vrijeme Nadana Vidoševića. Neke dijelove nalaza predstavila je jučer na Skupštini HGK v.d. predsjednica Sabina Škrtić, koja je razriješena dužnosti zbog dolaska na mjesto predsjednika Luke Burilovića 1. travnja.

– Znam za teškoće gospodarstva te ću stoga biti vođen interesima članica. Komori slijedi reforma, a uključit će i smanjenje broja zaposlenika – rekao je Burilović.

>> Ima li Luka Burilović valjane uvjete za predsjednika HGK?

Kako je DHL postao vodeća logistička tvrtka u svijetu i kakvi su im planovi za Hrvatsku
DOSTAVA
Počeli su koristiti robote, umjetnu inteligenciju, tehnologije proširene stvarnosti i samovozeća vozila
 • kumrovčanin:

  Ima i u Klaićevoj ulici u Zagrebu ogroman prostor u kojem su i njezine novine.

 • MKGRA:

  Imaju oni i kuću u Briselu koju su koristili za privatne potrebe umjesto da su omogućili onima koji im plaćaju članarinu da ju koriste kada idu u radni posjet u EU a ne da moramo plaćati skupe hotele

 • Avatar tajar
  tajar:

  Clean start? Ma nemojte!