Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tržišta kapitala

Rušenje kreditnog rejtinga članica eurozone srušilo indekse u Aziji

burza japanska
arhiva VL
16.01.2012.
u 07:39

Odluka agencije Standard & Poor's odrazila se na početak ovotjednog trgovanja na azijskim burzama

Nakon što je agencija Standard & Poor's proteklog vikenda snizila kreditni rejting devet članica eurozone, između ostalih Francuskoj, Austriji, Sloveniji i Slovačkoj, reagirale su jutros i azijske burze padom svih vodećih indeksa.

Japanski indeks Nikkei 225 oslabio je 1,5 posto, južnokorejski Kospi 0,8 posto, dok je ASX 200 indeks australske burze potonuo 1,2 posto.

Ovakav je scenarij bio i očekivan, smatraju analitičari, napominjući da će nestabilnost na tržištima kapitala biti prisutna i u 2012. godini, posebno dok se ne stabilizira situacija u eurozoni.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije