Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izvješće

Rovinjska Adris grupa nastavlja trend izvoza

ante vlahović
Antonio Bronić/PIXSELL
29.07.2011.
u 18:24

Operativna dobit ove rovinjske kompanije iznosi 117 mil. kuna, a dobit prije poreza 225 mil. kuna

Ukupni prihod rovinjske Adris grupe porastao je 5,3%, na 1,37 mlrd. kuna, u prvih šest mjeseci ove godine. Prihodi od prodaje roba i usluga iznosili su 1,19 mlrd. kuna i, u usporedbi s lani, veći su 1,9%. Operativna dobit iznosi 117 mil. kuna, a dobit prije poreza 225 mil. kuna. Unatoč padu operativne zarade u prvom polugodištu, grupa je zabilježila veću dobit prije poreza te veću neto dobit razdoblja, koja je porasla 23,3%, na 146,41 mil. kuna. TDR je u prvoj polovici ove godine ostvario 12% manju prodaju nego u prvom polugodištu lani.

Na hrvatskome i regionalnom tržištu nastavljen je pad potrošnje uzrokovan rastom poreznog opterećenja i maloprodajnih cijena te padom kupovne moći zbog ekonomske krize, komentiraju iz kompanije. Nastavljen je trend prelaska potrošača na proizvode iz nižih cjenovnih skupina. TDR je ipak nastavio trend daljnjeg rasta udjela izvoza u ukupnoj prodaji, koji iznosi 58,8%. U turističkom dijelu poslovanja Adris grupe ostvareno je 10% više noćenja gostiju nego u prvom polugodištu 2010. U lipnju je tvrtka otvorila hotel Lone, prvi hrvatski design hotel s pet zvjezdica u čiju je gradnju i uređenje uloženo gotovo 350 mil. kuna. Cromaris, koji je dokapitaliziran sa 155 mil. kuna, povećao je prodaju 55%, dok je prodaja u izvozu udvostručena na 68%.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije