Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poništeno rješenje

Prihvaćena žalba, Agrokor ne treba platiti 800 milijuna kuna za Belje

'01.12.2009., Zagreb - Agrokor, tiskovna konferencija. Ljerka Puljic, starija izvrsna dopredsjednica koncerna Agrokor, Ivica Todoric, predsjednik Agrokor koncerna, Piruska Canjuga, izvrsna potpredsjed
'Tatjana Tadic/PD/PIXSELL'
24.08.2012.
u 14:58

Upravni je sud prihvatio žalbu Agrokora i poništio rješenje Hanfe kojim je koncern morao objaviti ponudu za preuzimanje Belja

Upravni sud poništio je rješenje Hanfe iz listopada 2011. o obvezi Agrokora da izađe sa javnom ponudom za preuzimanje Belja, Agrokor bi ta transakcija stajala oko 800 milijuna kuna.

Tadašnji šef čovjek Hanfe Ante Samodol izdao je nekoliko spornih rješenja pred sam kraj mandata, a Todorićev Agrokor prva je tvrtka koja je na sudu osporila Samodolova rješenja.

Samodol je tražio javnu ponudu od Agrokora jer je Belje kupio za jednu kunu i obavezao se ulagati bez povećanja vlasničkog udjela kupljenog paketa. Agrokor je u međuvremenu svoj udio povećao sa 52 na 67 posto, bez javne ponude.

Kako Agrokor tada nije ispoštovao osporeno rješenje Hanfe, odluka suda neće imati značajnijeg utjecaja na dioničare. No, Hanfa je obustavila trgovinu dionicom Belja dok se ne utvrde sve okolnosti.

Cijena Belja od 79 kn za desetak je kuna veća nego u jesen 2011, nakon rješenja Hanfe. Da je kojim slučajem Todorić izgubio spor skočila bi na 300. koliko je bila u spornom razdoblju koje je spominjala Hanfa. 

Ključne riječi

Komentara 21

CV
car_vukota
19:48 24.08.2012.

Sva sreća inače ode plaća radnicima ispod minimalca (+ bonovi naravno).

JA
jamanuša
20:28 24.08.2012.

zato ja plačam dva puta račune koje nisam napravio. ali sam za razliku od njegovih stvarao R:H:

OK
okvardz
19:20 24.08.2012.

Todoric i ostala banda hara Hrvatskom uz blagoslov bande iz sabora i vlasti.Todoric je zagradio Moslavinu i sa svojom bandom lovocuvara(idiota)brani ljudima kretanje po sumama - javnim putevima.Nemozete doci na svoju zemlju a da ti lovocuvar ne odrzi predavanje kako ti tu nemas sta raditi jer je rika divljaci(Todorica).pravi lovac ubije samo jednu divljac i to skart.Lovac Todoric(ubojica)ubije u jednom danu na desetke jadnih zivotinja zbog svog bolesnog uma.gdje su sada zeleni i oni za zastitu zivotija a ioni koji nbi trebali onemoguciti ogradjivanje MOSLAVINE???????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije