Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OVI INDEKS

Potreba za novim radnicima najveća na Jadranu

Sezonski radnici
Foto: Kristina Štedula Fabac/PIXSELL
10.02.2018.
u 22:26

U siječnju zabilježen treći najveći rast u posljednjih godinu dana, nakon listopada i svibnja 2017.

Indeks slobodnih radnih mjesta – OVI indeks u siječnju je porastao za 42,2 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, što upućuje na nastavak snažnog rasta potražnje za radom, izvijestili su jučer iz Ekonomskog instituta Zagreb (EIZ).

Kako ističu analitičari, desezonirane vrijednosti indeksa nude isti zaključak jer je sezonski prilagođeni indeks porastao za 12,4 posto, što je treći najveći rast u posljednjih dvanaest mjeseci, nakon listopada i svibnja 2017. godine.

Podaci prema regijama pokazuju da je u siječnju ove u odnosu na isti mjesec prošle godine najveći porast, za 52,1 posto, zapažen na sjevernom Jadranu dok je najmanji porast broja oglasa, 19,1 posto, opažen u istočnoj Hrvatskoj. Regije južni Jadran i središnja Hrvatska iskusile su sličan porast broja oglasa za posao od 40,6 i 40,8 posto u odnosu na siječanj 2017. ističu analitičari. 

Komentara 5

DU
Deleted user
09:25 12.02.2018.

Tja, kaj se more. Kjučne pretpostavke da bi ugostitelji u svako doba imali dovoljno radnika jesu samo dvije - pristojan odnos prema radnicima bez bezočnog iskorištavanja i svakodnevnog podcjenjicvnja te pristojna plaća. Sve drugo tek je dopuna tomu dvomu. Ali,, naši "turistilčki poduzetnici" kao da su cijepljeni protiv toga da to shvate. Pa nek' im bude. Valjda će se za koju godinu opametiti i skužiti da bez zadovoljnih radnika nije moguće tjerati nikakav "biznis" pa ni turistički.

MA
Maxim007
04:15 11.02.2018.

Platite, pružite uvjete za rad, pa će i profesionalni konobari i kuhari doći. Srednja škola, tečajevi, poznavanje vina, dva ili tri svjetska jezika, socijalne vještine, rad na nogama sa smiješkom po 10 sati dnevno. To je samo jedan dio kojiji jedan profi konobar ima. Treba to platiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije