Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
641 tisuća eura

Plinacro potpisao ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava iz EU fonda

Plinacro
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
30.08.2019.
u 18:51

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike identificiralo je Plinacro kao operatora ključne usluge transporta plina.

Krajem travnja je tvrtci Plinacro Europska komisija odobrila oko 641 tisuća eura bespovratnih sredstava iz EU fonda CEF Telekom za tri projekta vezana za kibernetičku sigurnost, a priča je ovih dana dobila nastavak. Naime, tvrtka je s Izvršnom agencijom za inovacije i mreže (INEA) potpisala ugovore za dodjelu sredstava.

Navedena sredstva je Plinacro dobio temeljem prijave projekata na natječaj fonda CEF Telekom, a bit će iskorištena za povećanje kibernetičke sigurnosti korporativne informatičke mrežne infrastrukture kao i informacijskih sustava.

Navedenome su prethodili direktiva Europskog parlamenta i Vijeća EU o mjerama za visoku zajedničku razinu sigurnosti mrežnih i informacijskih sustava (NIS Direktiva). Ona je u hrvatsko zakonodavstvo implementirana kroz Zakon o kibernetičkoj sigurnosti operatora ključnih usluga i davatelja digitalnih usluga.

Foto: Grgur Zucko/Pixsell

Temeljem spomenutog Zakona, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike identificiralo je Plinacro kao operatora ključne usluge transporta plina. Time je tvrtka, u cilju ispunjavanja zahtjeva iz ranije spomenute Uredbe i Zakona, postala obveznik provedbe niza mjera i aktivnosti od kojih će veći dio biti ispunjen realizacijom projekata za koje su joj sada odobrena bespovratna sredstva.

Vrijedi podsjetiti kako je Plinacro i ranije bio uspješan u povlačenju sredstava iz CEF fonda, tako da ukupan iznos bespovratnih sredstava koje je pribavio hrvatski operator plinskog transportnog sustava sada doseže zavidnih 24 milijuna eura.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije