Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Pavlinić na čelu Tele2 Hrvatske kreće u 4G rat s HT-om i Vipnetom

Prihod Tele2 u Hrvatskoj lani je ostao na razini prethodne godine, na 1,18 milijardi kuna, dok mu je operativna dobit pala 21 posto, na 113,7 milijuna kuna
29. siječnja 2016. u 19:00 8 komentara 872 prikaza
04.11.2014., Zagreb - Clan uprave Tele2, Viktor Pavlinic.
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL

Viktor Pavlinić izvjesni je novi čelnik Tele2 u Hrvatskoj i prvi Hrvat koji bi se mogao zateći na toj funkciji. Službenih komentara zasad nema. Pavlinić je trenutačno član uprave Tele2 i glavni financijski direktor tog operatera, a od 1. veljače postat će glavni operativni direktor Tele2 u Hrvatskoj. Istoga dana Tele2 planira pustiti u pogon svoju 4G mrežu i otvoriti novo područje za tržišnu utakmicu s HT-om i Vipnetom koji već imaju 4G mreže.

Malin Holmberg, koja Tele2 Hrvatska vodi posljednje tri godine, promovirana je od 1. travnja u šeficu Tele2 u Nizozemskoj. Riječ je o drugom najvećem tržištu za Tele2 grupu gdje je krajem prošle godine operater uložio 400 milijuna eura u prvu mobilnu mrežu na svijetu koja se temelji isključivo na 4G tehnologiji.

Viktor Pavlinić karijeru je započeo prije 11 godina kao analitičar u T-Mobileu, a nakon toga, krajem 2008. prelazi u Tele2. Bio je voditelj kontrolinga, a prije pet godina postaje glavni financijski direktor. Tele2 jučer je objavio da mu je prihod u Hrvatskoj u 2015. godini ostao na razini prethodne godine, na 1,18 milijardi kuna, dok mu je operativna dobit pala za 21 posto, na 113,7 milijuna kuna. Pad operativne dobiti posljedica je udvostručenja kapitalnih investicija na 224 milijuna kuna. Broj korisnika Tele2 pao je lani za 38 tisuća, na 785 tisuća.

>> Telekomi nastavljaju investirati i očekuju bolje poslovno okruženje 

>> 'Imat ćemo najmoderniju 3G mrežu u Hrvatskoj'

DIVA CIJELI DAN
Jedan dan u životu beauty novinarke – puno više od pisanja o cipelama
 • Hrabraja:

  Bolje da srede 3g nego zive i snovima, od Zagreba do Splita sam u romingu.

 • Deleted user:

  Tele 2 je govno od mreze!Presao sam na tele2 u listopadu,zivim u Zagrebu,ne negdje na periferiji,dnevno dobivam po 10 poruka "tko je zvao".Telefon je ispravan,isprobavao i drugi.Dok razgovaram mreza puca,prekidam razgovore i ponovno zovem.Pozivi njima su uzaludni...gospodine radimo na poboljsanju ... prikaži još! mreze i bajke takve...

 • Avatar ČEPlN
  ČEPlN:

  tele 2 je dobar operater, oni nemaju svoju mrezu vec koriste t - comovu. tako je bar bilo