Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Farmaceuti

Njemačka se s Glaxom uspjela dogovoriti o manjoj količini cjepiva

igla, svinjska gripa
REUTERS
12.01.2010.
u 08:50

Njemačka vlada i kompanija GlaxoSmithCline postigli su dogovor o smanjenju narudžbe cjepiva protiv virusa H1N1 za trećinu, tako da će farmaceutska kompanija Njemačkoj isporučiti 34 milijuna, umjesto planiranih 50 milijuna doza cjepiva, piše Bild.

Njemačka će, čini se, u proračunu sačuvati barem trećinu novca koji je planirala potrošiti na cjepivo protiv svinjske gripe, piše Bild. Njemačka vlada i kompanija GlaxoSmithCline postigli su dogovor o smanjenju narudžbe cjepiva protiv virusa H1N1  za trećinu, tako da će farmaceutska kompanija Njemačkoj isporučiti 34 milijuna, umjesto planiranih 50 milijuna doza cjepiva.

Nova procjena i slabiji odaziv građana na cijepljenje rezultirali su velikim viškovima cjepiva diljem Europe, pa tako i u Njemačkoj, čija je vlada očekivala kako će trebati i dvije doze cjepiva po cijepljenome. No stručnjaci sad tvrde da je dovoljna i jedna doza.

Samo za Njemačku smanjena narudžba značit će 133 milijuna eura uštede, piše Bild, a slične pregovore s Glaxom započela je, tvrdi se, i Velika Britanija.

 

Komentara 2

OB
-obrisani-
09:23 12.01.2010.

Iako su farmaceutske kompanije uspjele na poslu s cjepivom zaraditi oko 3 milijarde eura, ponajprije zahvaljujući korupciji u WHO, dobro orkestriranoj kampanji zastrašivanja stanovništva kroz sve medije - u konačnici nisu uspjeli dodatno zatrovati većinu ljudi, kakav im je bio plan otpočetka. Neuspjela kampanja trovanja ljudi ponajprije je tako završila zahvaljujući internetu i mogućnosti dolaska do informacija mimo korporacijskih medija. Iz ove trovačke kampanje nesumnjivo će elita iz NWO izvući pouke i krenuti sa sofisticiranijim načinima prijevare i drugačijim sijanjem straha. Možda sijanjem bombi po crkvama, džamijama, možda i po manje biranim ciljevima koji nužno moraju imati čim veći broj \"kolateralnih žrtava\"(čitak nevinih civila).

IZ
izbrisan
07:18 13.01.2010.

Hahahahaha,I Njemacka ima svog Milinovica.Samo je li se i on cijepio za javnost\'hahahahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije