Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dokapitalizacija

Nexus Alpha dokapitalizirao Aqua Maritime

Marko Makek, član uprave Nexus Alphe
Amto Magzan/Pixell
14.01.2010.
u 11:34

Zajednički je cilj u narednim godina dodatno etablirati brand Aqua na Mediteranu, višestruko povećati broj prodavaonica te biti prisutan na većini turistički najatraktivnijih destinacija na Mediteranu.

Fond rizičnog kapitala Nexus Alpha pod upravljanjem Nexus Private Equity Partnera koncem 2009. dokapitalizirao je društvo Aqua Maritime d.o.o. koje posluje u segmentu dizajniranja i ponude asortimana proizvoda namijenjenih prvenstveno turističkoj potrošnji, priopćili su iz Nexus Alphe.

Osnovna ideja Aqua koncepta je ponuditi turistima kvalitetne uporabne predmete hrvatskog prepoznatljivog dizajna, kao odmak od klasičnih ručno izrađenih suvenira. Proizvodi se dizajniraju u Hrvatskoj te prodaju putem mreže vlastitih i franšiznih prodavaonica na 39 Aqua lokacija u Hrvatskoj i na Mediteranu, ali i u Australiji i Južnoafričkoj Republici.

Model budućeg rasta poslovanja temelji se primarno na franšiznom načinu širenja prodajne mreže, čime se budućim franšizerima omogućuje brza i efikasna implementacija dokazanog maloprodajnog koncepta, dok se Aqua-i omogućuje relativno brzo širenje poslovanja na ciljana inozemna tržišta.

Dokapitalizacija će omogućiti ubrzanu realizaciju poslovnih ciljeva Aqua-e, odnosno brže širenje poslovanja, djelomično na hrvatskom tržištu, ali dominantno "izvozom poslovnog koncepta" na turistički atraktivna tržišta Mediterana poput Španjolske, Italije, Francuske, Grčke i Turske, te Ujedinjenog Kraljevstva, tvrde u Nexus Alphi. S tih se tržišta Aqua-i svakodnevno javlja veliki broj zainteresiranih potencijalnih franšizera, tako da već danas jednu trećinu svih prodavaonica predstavljaju franšize u inozemstvu.

Kako ističu u Nexus Alphi, zajednički je cilj u narednim godina dodatno etablirati brand Aqua na Mediteranu, višestruko povećati broj prodavaonica te biti prisutan na većini turistički najatraktivnijih destinacija na Mediteranu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije