Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bar – Boljare

Nakon hrvatskog i grčki konzorcij izgubio crnogorsku autocestu

autoput
Tino Jurić
27.12.2010.
u 16:35

Vlada Crne Gore počet će pregovore s kineskim kompanijama koje su najavile da su spremne kandidirati se za gradnju autoceste

Grčko-izraelski konzorcij Aktor/Shukun Binui Concessions neće graditi crnogorsku autocestu Bar – Boljare. Crnogorski savjet za izgradnju autocesta nije danas  produžio rok za osiguravanje financijskih jamstava.

Nakon sjednice savjeta ministar prometa, pomorstva i telekomunikacija Andrija Lompar najavio je da će Vlada početi pregovore s kineskim kompanijama koje su najavile da su spremne kandidirati se za gradnju autoceste

S nekim od kineskih kompanija posljednjih je dana u kontaktu i hrvatski Konstruktor koji je ranije sklopio neformalni dogovor s Exim bankom. Ta se banka i sada spominje kao potencijalni kreditor. Podsjetimo, hrvatski konzorcij predvođen Konstruktorom sredinom godine izgubio je projekt Bar – Boljare, također zato što nije mogao  osigurati financijska jamstva.

Ključne riječi

Komentara 8

OB
-obrisani-
18:31 27.12.2010.

hm,trebali smo,hmmm

MA
mani102
20:47 27.12.2010.

kamo sreće da nismo dobili taj natječaj jel tu trebamo uložiti novce za koje se treba zadužiti a novac vraćamo koncesijom na cestu, a šta ako se nitko ne bude vozio tom cestom tako smo mi trebali graditi ceste, ali naravno da našim dužnosnicima to nije pasalo jel onda oni nebi imali doticaj sa novcima, ovako su nas zadužili novse isisali a nama ostali krediti,visoke cestarine i još iz litre goriva nam uzimaju zulum

UK
Ugo Kajvez
17:52 27.12.2010.

Šta čekate mamlazi u vladi ??????????? ................ dajte bolju ponudu !!!!!!!!!!! .................. ili dajte SVI OSTAVKU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije