Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UVODNIK

Motiviranost plaćama morat će se svesti na realne razine

08.11.2008.
u 11:35

Zadnjih godina, koliko god menadžeri to opovrgavali, glavna motivacija za pridobivanje eksperata u tvrtkama bila je plaća.

Odnosno, možda nije svima to bio motiv, ako su već dostigli određenu razinu visoke plaće, ali je ‘lovcima na talente’ to sigurno bio najbrži i najučinkovitiji način privlačenja kadra u neku kompaniju. No sve su češća pitanja koliko će ta plaća u vrijeme krize, koja je već nastupila i na domaćem tržištu, nadalje moći biti sredstvo za ‘krađu’ visokopozicioniranog kadra.

Sigurno je da će se i dalje težiti bolje plaćenome stručnom kadru (no nikako i precijenjenom), jer niži rang kadra neće se moći nositi sa svim posljedicama krize. Prema istraživanjima, ove godine plaće zaposlenicima rasle su brže nego menadžerima, ali isto tako niži rang kadrova mogao bi biti prvi na udaru kada je u pitanju ‘rezanje’ plaća.

Osim toga, u zadnje se vrijeme zbog krize povećava i broj otkaza, a ponajprije raskida ugovora na određeno vrijeme. Doda li se tome i dodatni izazov - prilagodba zbog ulaska u EU, koja će sa sobom donijeti i veći trošak, štednja će svakako biti potreba. No ona se nikako ne bi smjela odnosi na kvalitetan kadar.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije