Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Gospodarstvo

Glavna tema ovogodišnje AGRO ARCE u Trilju su mladi u poljoprivredi

- Od prve godine održavanja, na sajmu AGRO ARCA nastojimo potaknuti rasprave na teme važne za razvoj poljoprivrede u Hrvatskoj - kazao je Vojislav Raušević.
22. travnja 2015. u 12:08 0 komentara 236 prikaza
Agro Arca
Foto: Maja Šantoši/PIXSELL

Kakva su iskustva mladih i imaju li oni perspektivu u poljoprivredi odgovorit će cjelodnevna konferencija o ulozi mladih u ovoj gospodarskoj grani koja će se održati 9. svibnja u sklopu skorašnjeg Međunarodnog sajma inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji – AGRO ARCA, izvijestili su iz Udruge inovatora Hrvatske.

Na konferenciji će biti održano niz predavanja i radionica namijenjenih mladima poljoprivrednicima, ali i svima koji svoj interes nalaze u ovoj gospodarskoj grani. Zrinka Filipović Dermit predstavit će organizaciju YPARD Hrvatska, predsjednik Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika AGRO Jan Marinac govorit će o mladima u agrobiznisu, dok će Trokut mladih Kaštela predstaviti svoj zanimljiv projekt „Stari uče mlade“.

Predstavit će se neki od najuspješnijih hrvatskih LAG-ova

O uključivanju mladih u eko poduzetništvo kroz Europski socijalni fond govorit će Jelena Petrov iz razvojne agencije RERA SD, dok će Bojana Markotić Krstinić iz LEADER mreže Hrvatska održati predavanje na temu LEADER/CLLD integrirani teritorijalni razvoj ruralnih područja vođen od lokalne zajednice. O mjerama za mlade u Programu ruralnog razvoja 2014. – 2020. govorit će Tugomir Majdak, pročelnik Upravnog odjela za zajedničke politike i fondove EU Virovitičko-podravske županije, a o financiranju projekata Goran Jeras iz Zadruge za etično financiranje.

Kao primjeri dobre prakse predstavit će se neki od najuspješnijih hrvatskih LAG-ova, LAG Adrion i LAG Vallis Colapis, ali i mladi poljoprivrednik Andrija Ribičić iz Šestanovca, jedan od najvećih uzgajivača magaraca i autohtonog dalmatinskog goveda buša. Svoja iskustva podijelit će i Institut za jadranske kulture i melioraciju krša te Burza hrane.

Konferencija Mladi i poljoprivreda: iskustva i perspektive dio je programa ovogodišnjeg poljoprivredno- prehrambenog sajma AGRO ARCA koji će se od 8. do 10. svibnja održati u Trilju.

Pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar Kitarović

- Od prve godine održavanja, na sajmu AGRO ARCA nastojimo potaknuti rasprave na teme važne za razvoj poljoprivrede u Republici Hrvatskoj i podići svijest o važnosti uvođenja inovacija i inovativnih poslovnih modela u ovu granu gospodarstva. Upravo će zato ključna tema ovogodišnjeg osmog izdanja sajma biti uloga mladih u razvoju poljoprivrede koji su otvoreni za nove ideje i inovacije - kaže Vojislav Raušević, glavni tajnik Udruge inovatora Hrvatske koja je uz Grad Trilj organizator događanja.

Ovaj osmi Međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji poljoprivrednoj mehanizaciji AGRO ARCA održava se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović i pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede. Suorganizatori sajma su Splitsko-dalmatinska županija i Hrvatska zajednica tehničke kulture, a partneri Javna ustanova RERA SD za razvoj i koordinaciju Splitsko-dalmatinske županije, Hrvatska gospodarska komora – Komora Split, Međunarodna federacija nacionalnih organizacija inovatora, Hrvatska udruga mladih poljoprivrednika AGRO te YPARD Hrvatska. Suradnička institucija je Centar za certificiranje halal kvalitete, poručuju iz Udruge inovatora Hrvatske.

>>Trilj se okrenuo agrobiznisu - počeli radovi u proizvodnoj zoni Čaporice

ptičja gripa
Stupile na snagu
Stroge preventivne mjere u cijeloj Hrvatskoj: Pojavila se visoko patogena ptičja gripa
Abbott Nutrition
Akcija za djecu diljem svijeta
I Modrić se uključio u akciju: Tvrtka koja posluje i u Hrvatskoj sklopila suradnju s Real Madridom, evo o čemu se radi
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.