Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Mali dioničari kazneno prijavili Vladimira Šelebaja

Suprug Dijane Čuljak Vladimir Šelebaj potpisao je s većinskom dioničarkom Nedom Young predugovor o prodaji nekretnina mjesec dana prije objave natječaja.
25. ožujka 2010. u 18:58 0 komentara 19 prikaza
Vladimir Šelebaj
Foto: Davor Višnjić

Večernji list došao je u posjed skeniranog predugovora kojim Vladmir Šelebaj Sellier, predsjednik uprave Mediteranske plovidbe, i dioničarka Neda Young dogovaraju prodaju nekretnina u vlasništvu tvrtke. Štoviše, dokument je ovjeren u Splitu 22. veljače, punih mjesec dana prije otvaranja natječaja kojim se traže kupci za nekretnine. Sumnju u legitimnost natječaja mali su dioničari izrazili nakon što su vidjeli rok za prijavu od sedam dana, a Udruga malih dioničara jučer je podnijela i kaznenu prijavu protiv Šelebaja te očekuju reakciju DORH-a.

- Ako je kompanija trebala svjež kapital, začuđuje činjenica da natječaj nije otvoren ranije, nego tek nakon sklapanja predugovora s Nedom Young. Osnovano sumnjamo da je natječaj namješten, kako bi se dioničarki osigurala povlaštena cijena - komentira mali dioničar Žarko Kovačić te napominje da je uprava mjesecima prije morala znati za probleme s izvorima novca za tekuće poslovanje i imati pod nadzorom očekivane prihode i rashode. U suprotnom, njezino je poslovanje krajnje nestručno.

- Znači li to da novac, koji je Young unijela društvo kao većinski vlasnik, sada želi vratiti natrag? To nije restrukturiranje društva, nego je novac od prodaje već ‘'potrošen'’ - kaže Kovačić.

Iz krugova malih dioničara spominje se iznos od oko 1,3 milijuna dolara, za koliko su dioničarki navodno obećane nekretnine čija se vrijednost, uključujući rentu i ‘'cash flow'’ od najma procjenjuje na oko dva milijuna eura. Prema toj računici, 46-postotna vlasnica dionica nekretnine tvrtke trebala je dobiti u pola cijene. Šelebaj, pak, ističe da je uprava morala uporno nagovarati N. Young na potpisivanje sporazuma, jer su bili svjesni insinuacija koje se mogu pokrenuti.

- A riječ je o nužnoj i jedinoj mogućoj mjeri trenutačnog spašavanja poduzeća - kaže.

Tko želi biti Milijunaš
GRIJEH ILI SRAMOTA?
Svi govore o tome! Je li u sinoćnjem 'Milijunašu' jedno pitanje imalo dva točna odgovora?
Razbili smo mitove o mikrovalnoj pećnici
SAZNAJTE ISTINU
Razbili smo mitove o mikrovalnoj pećnici
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.