Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEW LINK KONFERENCIJA

Je li domaće tržište nekretnina spremno za održivi razvoj?

Robert Pokrovac iz Erste nekretnina
Foto: Promo
1/2
02.10.2018.
u 08:57

Nakon nekoliko godina u kojima je tržište nekretnina u Hrvatskoj bilo obilježeno nizom faktora tipičnih za tržišta u krizi, nalazimo se u novom građevinskom ciklusu i možemo reći da situacija izgleda obećavajuće, optimističan je Robert Pokrovac iz Erste nekretnina

Ciklus pada cijena nekretnina u Hrvatskoj konačno je zaustavljen. Osjetan pad cijena bio je samo jedan od niza faktora tipičnih za tržišta u krizi, koja je zahvatila i domaće tržište. Na sreću, posljednjih mjeseci tržište je orijentirano na oporavak i nalazi se u novom građevinskom ciklusu. To je glavna misao koju će na zagrebačkoj konferenciji New Link iznijeti Robert Pokrovac, član uprave Erste nekretnine. Ujedno će 4. listopada u Muzeju suvremene umjetnosti detaljnije izložiti temu mogućnosti stvaranja novog stabilnog okruženja, što je već duže vrijeme u fokusu stručnjaka za nekretnine.

- Poučeni negativnim iskustvima iz prošlog ciklusa, imamo priliku zakoračiti u novi ciklus, strateški orijentirani na razvoj, kako bismo u svakom smislu podigli razinu kvalitete utjecaja rasta građevinskog sektora na društvo cjelini – napominje Pokrovac.

Njegovo predavanje „Može li se tržište nekretnina održivo razvijati“ postavlja pitanje je li naše tržište zrelo iskoristiti danu priliku, što nažalost dosad nije bio slučaj.

Osim što će se naći u ulozi izlagača, Robert Pokrovac će na New Linku sudjelovati i u dva vrlo zanimljiva panela. Prvi panel „Imamo li prednosti na kojima se treba razvijati tržište“ odgovorit će na pitanja koji je potencijal stvaranja novog stabilnog okruženja i u kojem bismo pravcu trebali trošiti energiju za razvijanje domaćeg tržišta. Pokrovcu će se u diskusiji pridružiti Josip Tica s Ekonomskog fakulteta, Dubravko Ranilović iz Kastel nekretnina te Mate Mustapić iz Alfa stana.

Foto: Promo

Na panelu „Perspektiva tržišta na lokalnoj razini“ sudjelovat će, uz Pokrovca, Vlatko Mrvoš iz Proagenta, Jasminka Biliškov iz Biliškov nekretnina te Ivan Bižanović iz Lika nekretnina. U fokusu panela bit će činjenica da građevinski ciklus ima jednaki potencijal kako u većim, tako i u manjim sredinama. Neka od pitanja kojima će se panelisti baviti bit će oslanjamo li se dovoljno na prednosti koje imamo i kakav je potencijal na kojem bi se trebalo razvijati tržište nekretnina u manjim sredinama u Hrvatskoj te možemo li se lokalno razvijati, uzevši u obzir sve specifičnosti i prednosti manjih sredina.

Osim Roberta Pokrovca koji će govoriti o perspektivi novog građevinskog ciklusa u Hrvatskoj, na Njuškalovoj konferenciji New Link gostovat će uvaženi europski i svjetski stručnjaci iz područja urbanizma, arhitekture i tržišta nekretnina. Političar i urbanist Morten Kabell održat će važno predavanje o filozofiji održivog načina života, Damjan Geber iz domaće kreativne agencije Brigada objasnit će kako percepcija kvarta utječe na cijenu nekretnina, Scott Savory i Brian Meier domaćoj će publici predstaviti najbolje primjere i prakse tržišta nekretnina SAD-a, dok će Marko Dabrović iz arhitektonskog studija 3LHD na primjeru Rovinja pokazati važnost održivog i kvalitetnog razvoja turističke destinacije.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije