Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na sedam godina

Izdavanjem obveznica Agrokor prikupio 300 milijuna eura

\'obzor zagreb, agrokor , 17.10.2007. ivica todoric snimio Patrik Macek\'
Patrik Macek/PIXSELL
21.04.2012.
u 10:08

Odmah nakon najave izdavanja obveznica Moody\'s Investors Service Agrokoru je dodijelio je privremeni rejting B2, a kreditna agencija Standard & Poor\'s promijenila izglede kreditnog rejtinga koncerna iz \"stabilnog\" u \"pozitivan\".

Izvori bliski Agrokoru ističu da je ta kompanija prikupila planiranih 300 milijuna eura izdavanjem korporativne obveznica. Interes ulagača bio je tri puta veći od ponude, a obveznice su izdane na rok od sedam godina.

Podsjetimo, iz kompanije su prije nekoliko dana najavili da će na Zagrebačkoj burzi izdati obveznice, no tada nisu htjeli otkriti kada će se to dogoditi. Spekuliralo se da će obveznice biti eurske ili dolarske te da sredstva iz obvezničkog izdanja Agrokor namjerava iskoristiti za refinanciranje postojećih zaduženja. Izdavanje jamstva na burzi su objavili Konzum, Jamnica, Ledo, Zvijezda i PIK Vinkovci.

>>Agrokor izdaje obveznice vrijedne 300 milijuna eura

Odmah nakon najave izdavanja obveznica Moody\'s Investors Service Agrokoru je dodijelio je privremeni rejting B2, a kreditna agencija Standard & Poor\'s promijenila izglede kreditnog rejtinga koncerna iz \"stabilnog\" u \"pozitivan\".

Ključne riječi

Komentara 32

CA
CastrumFF
10:46 21.04.2012.

....sredstva iz obvezničkog izdanja Agrokor namjerava iskoristiti za refinanciranje postojećih zaduženja. I.... Prevedeno: Nova zaduženja za otplatu starih zaduženja. Greek style! A jamstvo za otplatu kredita su Konzum, Jamnica, Ledo, Zvijezda i PIK Vinkovci. Uf, kako mi se sviđa da u tom društvu nije Mercator...

VE
Vexans
10:46 21.04.2012.

Ekonomski cinici kažu da g.Todorić mogao samo\"prdnuti u škaf\" sa svojim korporativnim obveznicama da mu nije g.Linić,ministar financija RH nije ubacio milijardu i pol dolara u financ.krvotok Hrvatske! Ima li netko petlju to elaborirati?

Avatar joč
joč
10:22 21.04.2012.

Bolja vijest bi bila da su uhitili ovog korporativnog krvopiju i zločinca naroda hrvatskoga...ovoga na fotki..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije