Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Imate dionice? Evo zašto je njima bolje trgovati putem interneta

Onima koji trguju dionicama na Zagrebačkoj burzi ili to tek žele početi najisplativije je trgovati putem interneta – piše Poslovni dnevnik
14. siječnja 2013. u 17:19 0 komentara 2024 prikaza
Naknade ovise o načinu davanja naloga, vrijednosti transakcije i količini prometa
Foto: Dalibor Urukalovic/Poslovni dnevnik/PIXSELL

Onima koji trguju dionicama na Zagrebačkoj burzi ili to tek žele početi najisplativije je trgovati putem interneta, piše Poslovni dnevnik.

Na internetu se može trgovati putem posebnih web-aplikacija, a što više trguju, naknade brokera su manje, piše list.

 I mali i veliki ulagači mogu birati hoće li trgovati putem brokerskih odjela banaka ili će koristiti usluge privatnih društava kojih je trenutačno devet.

Poslovni dnevnik analizirao je naknade koje brokeri naplaćuju svojim klijentima. 

Primjerice, Interkapital vrijednosni papiri koji najviše trguju na burzi naplaćuju naknadu od 0,55 posto vrijednosti transakcije za trgovanje putem interneta kada je riječ o transakcijama do 100.000 kuna kvartalno uz minimalno 50 kuna po nalogu. Što se više trguje, naknada je manja, tako se za promet iznad 1,5 milijuna naknada posebno dogovara. Kad se nalozi zadaju telefonom, naknada iznosi jedan posto za promet do 100.000 kuna. Kakve su naknade kod ostalih, pročitajte ovdje: Trgujte dionicama preko interneta, jeftinije je

 

 

Elipso

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.