Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraživanje konkurentnosti

Hrvatska vlada među najneučinkovitijima na svijetu

zoran milanović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
14.07.2015.
u 11:27

Najučinkovitije su vlade Katara, Singapura, Finske, Hong Konga, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Novog Zelanda

Učinkovitost vlade direktno utječe na konkurentnost i ekonomski rast zemlje, a prekomjerna birokracija i regulative, nedostatak transparentnosti i neadekvatni pravni okvir nameću dodatne troškove poslovanju i sprečavaju njegovo širenje.

Godišnje izvješće Svjetskog ekonomskog foruma o konkurentnosti hrvatsku je vladu stavilo na samo dno ljestvice najučinkovitijih vlada pa je tako zauzelo neslavno šesto mjesto, iza Venezuele, Italije, Argentine, Libanona i Libije.

Najučinkovitije su vlade Katara, Singapura, Finske, Hong Konga, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Novog Zelanda.

Cijelo izvješće pročitajte ovdje.

>> Velik broj proizvodnih i izvoznih kapaciteta doveden je do ruba propasti'

Komentara 67

DU
Deleted user
11:54 14.07.2015.

Starinska arapska izreka: Bolje jedan lav na čelu krda od 50 magaraca nego 1 magarac na čelu krda od 50 lavova. I nije istina da je Milanović jedini nesposoban nego cijela ta Vlada je prepuna "cvećki", kako kažu u našem susjedstvu i teško se odlučiti da li je gori lik Mrak žena u svom resoru ili Varga pak u svom, gdje ne haje ni za presude da je u sukobu interesa. Polako, stanje u Hrvatskoj postaje nalik HŽ! Svi gospodarski pokazatelji države u "crvenom" već desetak kvartala i red je da im se dobaci: Pogledajte semafor!

DU
Deleted user
12:30 14.07.2015.

Čekaju se antologijske izjave generalnog sekretara centralnog komiteta i njegove desne ruke, Srbina s barikada.

TE
teoodd
12:01 14.07.2015.

To se moze desiti i to je normalno ali nije normalno niti moralno traziti jos jedan mandat...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije